Kai norisi kažko paprasto, šilto ir nostalgiško – varškėtukai (arba virtinukai) visada pataiko tiesiai į širdį. Nesvarbu, kaip juos vadinsime – svarbiausia, kad tai greitai pagaminamas ir nepaprastai gardus patiekalas, kurio skonis daugeliui primena vaikystę. Šiandien dalijamės Gamink su Audrone receptu, kuris sugrąžins jus į tuos laikus, kai garuojanti lėkštė ant stalo reiškė meilę, švelnumą ir… cinamono aromatą ore.
Reikės:
Virtinukams:
- 180 g varškės
- 1 kiaušinio
- 3 valg. šaukštų kvietinių miltų
- Cukraus (pagal skonį)
- Žiupsnelio druskos
Padažui:
- 2–3 valg. šaukštų grietinės
- 1 valg. šaukšto sviesto
- Žiupsnelio druskos
Papuošimui:
- Maltas cinamonas
Gaminimo eiga:
- Paruoškite tešlą:
Varškę sumaišykite su kiaušiniu, įberkite cukraus pagal skonį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai ištrinkite iki vientisos masės. - Įmaišykite miltus – masė turi būti minkšta, bet nelipni. Jei reikia, miltų galite pridėti šiek tiek daugiau.
- Formuokite virtinukus:
Rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (apie graikinio riešuto dydžio) arba pailgus „pirštelius“. Jei lipnu – drėkinkite rankas vandeniu. - Virimas:
Pasūdytame vandenyje virkite virtinukus, kol jie iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar 3–4 minutes ir išgriebkite kiaurasamčiu. - Padažo ruošimas:
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol padažas užvirs. Jo skonis – švelnus, šiek tiek sūrokas, idealiai subalansuojantis saldžius virtinukus.