PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Virtinukai
Virtinukai

Vaikystės skonis: purūs virtinukai su grietinės ir sviesto padažu bei cinamonu

Kai norisi kažko paprasto, šilto ir nostalgiško – varškėtukai (arba virtinukai) visada pataiko tiesiai į širdį. Nesvarbu, kaip juos vadinsime – svarbiausia, kad tai greitai pagaminamas ir nepaprastai gardus patiekalas, kurio skonis daugeliui primena vaikystę. Šiandien dalijamės Gamink su Audrone receptu, kuris sugrąžins jus į tuos laikus, kai garuojanti lėkštė ant stalo reiškė meilę, švelnumą ir… cinamono aromatą ore.


Reikės:

Virtinukams:

  • 180 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 3 valg. šaukštų kvietinių miltų
  • Cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 2–3 valg. šaukštų grietinės
  • 1 valg. šaukšto sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Papuošimui:

  • Maltas cinamonas

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą:
    Varškę sumaišykite su kiaušiniu, įberkite cukraus pagal skonį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai ištrinkite iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite miltus – masė turi būti minkšta, bet nelipni. Jei reikia, miltų galite pridėti šiek tiek daugiau.
  3. Formuokite virtinukus:
    Rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (apie graikinio riešuto dydžio) arba pailgus „pirštelius“. Jei lipnu – drėkinkite rankas vandeniu.
  4. Virimas:
    Pasūdytame vandenyje virkite virtinukus, kol jie iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar 3–4 minutes ir išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Padažo ruošimas:
    Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol padažas užvirs. Jo skonis – švelnus, šiek tiek sūrokas, idealiai subalansuojantis saldžius virtinukus.
Mano išsaugoti straipsniai