Vos tik oras įšyla, lietuviško stalo karaliumi tampa šaltibarščiai. Ši gaivi ir maistinga sriuba ne tik puikiai vėsina, bet ir praturtina mitybą vertingomis daržovėmis. Dalinamės Gamink su Audrone paprastu, bet itin skaniu šaltibarščių receptu su jogurtu – puikiai tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei. Ir, žinoma, bulvės – būtinos!
Reikės:
- 1 l kefyro
- 300 ml natūralaus jogurto (be priedų)
- 2–3 virtų burokėlių
- 1–2 raugintų arba marinuotų agurkų
- Svogūnų laiškų (pagal skonį)
- Krapų (kuo daugiau – tuo aromatingiau)
- Druskos – pagal skonį
- (Patiekiant) 1–2 kietai virti kiaušiniai
- (Būtinai) šviežios virtos bulvės su lupenomis arba be jų
🍽 Gaminimo eiga:
- Burokėlius sutarkuokite stambia ar vidutine tarka.
- Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais – jie suteiks gaivumo ir malonaus rūgštumo.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus – jie suteiks sriubai ne tik skonio, bet ir kvapo.
- Į dubenį ar puodą sudėkite visas daržoves, užpilkite kefyru ir jogurtu, gerai išmaišykite.
- Pagardinkite druska pagal skonį, išmaišykite dar kartą ir padėkite į šaldytuvą bent 30–60 min., kad visi skoniai susijungtų ir sriuba atvėstų.
