Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
receptai su bananais
bananai

Kulinariniai horoskopai: Kiekvieno ženklo mėgstamiausi skoniai ir tinkami patiekalai

Ar kada susimąstėte, kaip jūsų Zodiako ženklas gali nulemti jūsų skonio pomėgius ir mėgstamus patiekalus? Astrologija gali atskleisti ne tik asmenybės bruožus, bet ir tai, kokie skoniai, ingredientai ir patiekalai geriausiai atitinka kiekvieno ženklo energiją. Štai kiekvieno Zodiako ženklo kulinariniai poreikiai ir patiekalai, kurie juos sužavės!


Avinas (kovo 21 – balandžio 19)

Skoniai: Aštrūs, intensyvūs, ugningi.
Mėgstami patiekalai: Meksikietiškos tortilijos, aštrūs takai, čili sriuba, aitriųjų paprikų padažas.
Gėrimai: Aštri imbierinė arbata, raudonas vynas.

Patarimas: Avinams patinka greitai paruošiami, stipraus skonio patiekalai, kurie atspindi jų energingą asmenybę.


Jautis (balandžio 20 – gegužės 20)

Skoniai: Sotus, prabangus, kreminis.
Mėgstami patiekalai: Kreminės sriubos, risotto, jautienos steikas, tiramisu.
Gėrimai: Raudonas vynas, kakava su grietinėle.

Patarimas: Jaučiui patinka patiekalai, kurie lepina pojūčius ir sukelia jaukumo jausmą.


Dvyniai (gegužės 21 – birželio 20)

Skoniai: Įvairūs, lengvi, gaivūs.
Mėgstami patiekalai: Tapas, įvairūs užkandžiai, sumuštiniai su skirtingais įdarais, salotos su mangais ir feta.
Gėrimai: Citrusinis limonadas, baltas vynas.

Patarimas: Dvyniai mėgsta eksperimentuoti, todėl juos sužavės degustacijos stiliaus patiekalai.


Vėžys (birželio 21 – liepos 22)

Skoniai: Naminiai, jaukūs, nostalgiški.
Mėgstami patiekalai: Bulvių košė, naminiai cepelinai, vištienos sriuba, obuolių pyragas.
Gėrimai: Karštas šokoladas, ramunėlių arbata.

Patarimas: Vėžiams svarbus emocinis ryšys su maistu, todėl jie vertina tradicinius, vaikystės primenančius patiekalus.


Liūtas (liepos 23 – rugpjūčio 22)

Skoniai: Prabangūs, rafinuoti, išraiškingi.
Mėgstami patiekalai: Karališki kepsniai, omarai, egzotiniai patiekalai, trumų makaronai.
Gėrimai: Šampanas, auksinė chai arbata.

Patarimas: Liūtams patinka prabangūs ir dėmesį traukiantys patiekalai, kurie tiktų ypatingoms progoms.


Mergelė (rugpjūčio 23 – rugsėjo 22)

Skoniai: Sveiki, švarūs, natūralūs.
Mėgstami patiekalai: Avokado skrebučiai, bolivinė balanda, garuose virta žuvis, humusas su daržovėmis.
Gėrimai: Žalioji arbata, citrinų vanduo.

Patarimas: Mergelės renkasi sveikus, natūralius produktus ir vengia perdirbto maisto.

dienos receptas
Avokado skrebutis

Svarstyklės (rugsėjo 23 – spalio 22)

Skoniai: Subalansuoti, elegantiški, lengvi.
Mėgstami patiekalai: Krevečių kokteilis, Caprese salotos, prancūziški desertai, makaronai su pesto.
Gėrimai: Prosecco, vaisių kokteiliai.

Patarimas: Svarstyklės vertina estetinius ir skonių derinius, todėl jų patiekalai turi atrodyti nepriekaištingai.


Skorpionas (spalio 23 – lapkričio 21)

Skoniai: Intensyvūs, gilūs, egzotiški.
Mėgstami patiekalai: Aštrūs kariai, juodasis šokoladas, čili sriuba, alyvuogės.
Gėrimai: Raudonasis vynas, espresso kava.

Patarimas: Skorpionai mėgsta paslaptingus ir gilius skonius, kurie atspindi jų charizmatišką asmenybę.


Šaulys (lapkričio 22 – gruodžio 21)

Skoniai: Tarptautiniai, egzotiški, drąsūs.
Mėgstami patiekalai: Azijietiški makaronai, indiški patiekalai, tacos, kari patiekalai.
Gėrimai: Margarita, kokosų vanduo.

Patarimas: Šauliai mėgsta išbandyti įvairių šalių virtuves ir netradicinius ingredientus.


Ožiaragis (gruodžio 22 – sausio 19)

Skoniai: Klasikiniai, sotūs, paprasti.
Mėgstami patiekalai: Bulvių plokštainis, vištienos kepsnys, tradiciniai lietuviški patiekalai, kugelis.
Gėrimai: Juoda arbata, klasikinis karštas vynas.

Patarimas: Ožiaragiai vertina paprastumą ir kokybę, todėl renkasi laiko patikrintus receptus.


Vandenis (sausio 20 – vasario 18)

Skoniai: Modernūs, netikėti, inovatyvūs.
Mėgstami patiekalai: Veganiški burgeriai, avokadų salotos, egzotiški desertai.
Gėrimai: Matcha arbata, kombučia.

Patarimas: Vandeniai mėgsta eksperimentuoti ir renkasi netradicinius derinius.


Žuvys (vasario 19 – kovo 20)

Skoniai: Švelnūs, jūriniai, gaivūs.
Mėgstami patiekalai: Lašišos tartaras, kreminės sriubos, jūros gėrybės, sushi.
Gėrimai: Baltasis vynas, levandų arbata.

Patarimas: Žuvys vertina lengvus, rafinuotus patiekalus, kurie primena jūrą ir poilsį.

Mano išsaugoti straipsniai