Jungtinėse Amerikos valstijose Helouvynas populiarumu nusileidžia tik Kalėdoms, nors iš tiesų šventės gimtinė – Airija, atėjusi iš senų laikų, kuomet keltai rengdavo festivalius mirusiesiems pavadinimu Samhain. Lietuvoje Helouvynas tampa vis populiaresnis, nes daugumai ši šventė – tai proga atsiskleisti kūrybiškumui.
Internete gausu pasiūlymų, kaip galime nusipiešti įspūdingus makiažus, sukurti dekoracijas. Nors šventei paruošti dažnai reikia skirti daug laiko, siūlome Jums idėjas, kurios padės paruošti šventę taupant jį.
Subtilios [-[1]-] – galingas efektas
Tipinės šios šventės spalvos – juoda ir oranžinė. Pastaroji yra simbolis stiprumo ir ištvermės, juoda – dažniausiai siejama su mirtimi. Tai tarsi priminimas, kad Helouvyno šventė – riba tarp gyvybės ir mirties.
Populiariausia dekoracija – išskaptuotas moliūgas. Nepamirškite į jo vidų įstatyti ir mažą žvakutę. Įdomu tai, kad vienos pirmųjų šių dekoracijų buvo gaminamos ne iš moliūgo, o iš ropių. Tiesa, pastarąsias kur kas sudėtingiau paruošti. Neturite moliūgo? Ne bėda – juodu markeriu ant apelsinų ar mandarinų nupiešę piktus veidus turėsite daug mažų moliūgėlių.
Šikšnosparnių karpiniai. Ant storesnio popieriaus nusipiešę šikšnosparnio siluetą jį išsikirpkite ir ant dvipusio juodo popieriaus jo pagalba išpieškite daug šikšnosparnių bei juos iškirpkite. Šios dekoracijos puikiai tiks pakabintos ant lempų ar priklijuotos ant sienų ar spintos.
Sudžiūvę lapai. Jie puikiai tiks stalo dekoracijoms – pabarstyti pavieniui arba pamerkti vazose.
Žaidimai, kurie privers susimąstyti apie antgamtines jėgas ir smagiai pasijuokti
Kad vakarėlis būtų įsimintinas, tikrai svarbu nustebinti svečius. Magija – tai, kas visais laikais stebindavo žmones, o pasitelkiant šiuolaikines technologijas galima išties sukurti nepamirštamą įspūdį.
Pojūčių žaidimas. Į skirtingas dėžutes sudėkite skirtingus maisto produktus: vynuoges be skūrelės (pavadinkite dėžutę „akys“), greitai paruošiamus makaronus (pavadinkite – smegenys), virtas juodąsias pupeles (pavadinkite – vabalai), pjaustytas morkas (pavadinkite – didieji pirštai), pomidorai be odelės (pavadinkite – kraujuojanti širdis), ankštinės pupelės (pavadinkite – raganos pirštai). Kvieskite drąsiausius svečius ir paprašykite įvardinti, kas tai galėtų būti iš tiesų.
Skeleto dėlionė. Pasigaminkite dvejus griaučių karpinius (pavyzdį rasite čia) ir padalinę svečius į dvi komandas paprašykite kuo greičiau sudėti visą skeletą. Tai tikrai nėra taip lengva, kaip gali atrodyti. Bet smagu – neabijotinai.
Patiekalai, kuriuos norėsis valgyti užsimerkus
Kraupiai greita pica. Tai patiekalas, kuris nepamainomas ir per šventes, susitikimus su draugais. Tačiau šį kartą dėmesį skirkite picos priedams. Greitai, skaniai ir kraupiai picai Jums reikės:
1 pakuotės „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio picai
235 ml šilto vandens
50 ml aliejaus
Kelių šaukštų pomidorų padažo
Picos dekoracijoms reikės: juodųjų alyvuogių (be kauliuko), mocarela sūrio, juodųjų nesmulkintų pipirų, saliami dešros.
Paruošimas: supilkite mišinį į dubenį, įpilkite vandenį ir aliejų. Minkykite tešlą tol, kol ji nelips prie rankų, suformuokite kamuolį ir kildinkite 30 min. šiltoje vietoje. Iš paruoštos tešlos formuokite norimus plonai iškočiotus paplotėlius – daug, bet mažesnių, vaiduoklio formos, vieną didelį ir apvalų– viskas priklausys nuo Jūsų fantazijos. Juos patepkite pomidorų padažu, sudėkite saliami dešrą ir dėkite kepkite 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pasiruoškite dekoracijas: Vorai. Alyvuogę perpjaukite pusiau. Vieną pusę supjaustykite išilgai į 6 juosteles – tai bus voro kojos. Vaiduokliai. Mocarela sūrį supjaustykite apvaliais paplotėliais. Iš apatinės dalies išpjaukite trikampius – tai bus vaiduoklio apatinė dalis. Vietoje akių įspauskite po vieną pipirą.
Iškepusią picą (dar karštą) padekoruokite vorais ir vaiduokliais!
Žmogiškieji makaronai. Tai patiekalas ypatingai tinkantis jeigu lauke šalta, o norisi sušilti. Vienai porcijai Jums reikės:
1 pakuotės greitai paruošiamų makaronų pasirinkto skonio
Dekoracijoms: pieniškos dešrelės (iš vienos dešrelės pagaminsite tris „pirštus“), tinka ir alyvuogės-vorai, mocarela sūris-vaiduokliai
Paruošimas: užpilkite makaronus verdančiu vandeniu. Uždėkite vieną vorą ar vaiduoklį.
Pirštų paruošimas: padalinkite vieną dešrelę į tris dalis, vieną jos galą truputį patrumpinkite (tai bus piršto galiukas be nago), o šiek tiek žemiau nežymiai įpjaukite peiliu tris pjūvius. Paruoštus pirštelius pakepinkite ir sudėkite į makaronus. Galite jų galus patepti pomidorų padažu.
Skanaus!