NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
obuolių receptai
Kepti obuoliai

5 lengvi rudeniniai desertai su obuoliais: pyragai, keksiukai ir daugiau

Obuoliai – tai tikra rudens klasika, kurią verta išnaudoti gaminant įvairius desertus. Šis sezoninis vaisius yra ne tik skanus, bet ir universalus – iš jo galima pagaminti tiek gardžius pyragus, tiek lengvus keksiukus. Jei ieškote paprastų, bet itin skanių rudeninių desertų, štai penki receptai su obuoliais, kurie pradžiugins jūsų skonio receptorius.

1. Klasikinis obuolių pyragas

Klasikinis obuolių pyragas – tai vienas iš labiausiai mėgstamų rudeninių desertų. Švelnus obuolių įdaras ir traškus pyrago pagrindas sukuria tobulą skonio derinį.

Ingredientai:

  • 5-6 dideli obuoliai (geriausia rūgštesni)
  • 150 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Paruošimas:

  1. Iš miltų, sviesto, 100 g cukraus ir 1 kiaušinio pagaminkite tešlą, ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  2. Nulupkite ir supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis, pabarstykite likusiu cukrumi, cinamonu, vanilės ekstraktu ir citrinos sultimis.
  3. Tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite ir įdėkite vieną dalį į kepimo formą. Sudėkite obuolių įdarą, o viršų uždenkite likusia tešla. Patepkite antrąjį kiaušinį ir kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes.
  4. Patiekite su plakta grietinėle arba ledais.
rudeninis pyragas
Obuolių pyragas

2. Obuolių keksiukai su cinamonu

Šie keksiukai – tai idealus pasirinkimas rudeniui. Jie greitai paruošiami, lengvi ir nepaprastai skanūs su cinamono bei obuolių natomis.

Ingredientai:

  • 2 vidutiniai obuoliai
  • 150 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštas pieno

Paruošimas:

  1. Sviestą ir cukrų išplakite iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu, o tada palaipsniui įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį. Įpilkite pieną, kad tešla taptų lengvesnė.
  3. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir įmaišykite į tešlą.
  4. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes.

3. Apverstas obuolių pyragas

Apverstas obuolių pyragas – tai elegantiškas desertas, kuris stebina ne tik išvaizda, bet ir skonio subtilumu. Karamelizuoti obuoliai ir minkštas pyrago sluoksnis sudaro neprilygstamą derinį.

Ingredientai:

  • 3 dideli obuoliai
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto ir 100 g cukraus, kad susidarytų karamelė. Supjaustykite obuolius skiltelėmis ir sudėkite ant karamelės sluoksnio.
  2. Išplakite sviestą su likusiu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišykite į sviesto masę.
  3. Tešlą užpilkite ant obuolių ir kepkite 180°C temperatūroje apie 30-35 minutes. Atvėsus pyragui, apverskite jį ant lėkštės.

4. Obuolių ir avižinių dribsnių traškutis

Tai sveikesnis desertas, kuris puikiai dera su obuoliais. Avižinių dribsnių traškučiai ir minkšti obuoliai sukuria puikų kontrastą.

Ingredientai:

  • 4 dideli obuoliai
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštas medaus

Paruošimas:

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, išdėkite juos kepimo formoje ir apšlakstykite medumi.
  2. Sviestą, avižas, cukrų ir cinamoną sumaišykite, kol gausite trapios tekstūros masę. Šią masę užbarstykite ant obuolių.
  3. Kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol traškučiai bus auksiniai ir traškūs. Patiekite šiltą su jogurtu ar ledais.
Obuoliai
Obuolių traškučiai

5. Obuolių ir riešutų pyragėliai

Šie pyragėliai yra maži, bet labai skanūs užkandžiai su obuoliais ir riešutais. Jie puikiai tiks prie arbatos ar kavos puodelio rudens popietėmis.

Ingredientai:

  • 2 obuoliai
  • 100 g smulkintų graikinių riešutų
  • 200 g sluoksniuotos tešlos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštas medaus

Paruošimas:

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su cinamonu, medumi ir graikiniais riešutais.
  2. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite kvadratėlius, į kiekvieną jų įdėkite obuolių ir riešutų įdarą.
  3. Užlenkite tešlos kraštus ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių, kol tešla taps auksinė ir traški.
  4. Patiekite su šlakeliu medaus ar pabarstykite cukraus pudra.
Mano išsaugoti straipsniai