Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Beprotiškai skanios brokolių salotos, nuo kurių tikrai apsilaižysite pirštus!

Brokoliai yra vienas iš sveikiausių daržovių, turtingas vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Tačiau ar žinojote, kad iš jų galima paruošti ne tik sveiką, bet ir neįtikėtinai skanų patiekalą? Šios brokolių salotos taps tikru atradimu jūsų virtuvėje – jos lengvai pagaminamos, spalvingos ir nepaprastai gardžios.


Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 vidutinis brokolis (apie 500 g)
  • 1 raudonas svogūnas
  • 100 g šviežių ar džiovintų spanguolių
  • 100 g traškių šoninės gabalėlių (galima pakeisti riešutais arba skrudinta duona vegetarams)
  • 50 g saulėgrąžų arba moliūgų sėklų
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., „Parmezano“ ar „Džiugo“)

Padažui:

  • 3 šaukštai graikiško jogurto arba majonezo (pagal skonį)
  • 1 šaukštas obuolių sidro acto arba citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis medaus
  • Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų

Paruošimas:

1. Paruoškite brokolius

  • Brokolį suskirstykite į mažus žiedynus, stiebą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, kad brokoliai šiek tiek suminkštėtų, bet liktų traškūs. Nusausinkite ir palikite atvėsti.

2. Susmulkinkite ingredientus

  • Raudoną svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Jei naudojate šviežias spanguoles, jas galite perpjauti per pusę.

3. Paruoškite traškius šoninės gabalėlius

  • Šoninės juosteles apkepkite keptuvėje, kol jos taps traškios. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir sutrupinkite mažais gabalėliais.

4. Pasigaminkite padažą

  • Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą (arba majonezą), obuolių sidro actą, medų, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kol padažas taps vientisas.

5. Sumaišykite salotas

  • Dideliame dubenyje sumaišykite brokolius, svogūnus, spanguoles, šoninės gabalėlius, saulėgrąžas ir tarkuotą sūrį. Užpilkite paruoštu padažu ir švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.

Patarimai ir variacijos:

  • Veganiška versija: vietoje šoninės naudokite skrudintus riešutus arba avinžirnius, o jogurtą pakeiskite augaliniu (kokosų ar sojų).
  • Papildomas traškumas: įdėkite keletą smulkintų graikinių arba migdolų riešutų.
  • Dar daugiau skonio: pridėkite šviežių krapų arba petražolių.

Kodėl verta išbandyti šias salotas?

Šios brokolių salotos ne tik neįtikėtinai skanios, bet ir labai maistingos. Brokoliai yra puikus vitamino C, K ir skaidulų šaltinis, šoninė arba riešutai suteikia energijos, o spanguolės ir sėklos – subtilaus skonio bei naudingų riebalų. Be to, jos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie kepsnių ar žuvies.

Mano išsaugoti straipsniai