PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Tortilija / Lengva virtuvė
Tortilija / Lengva virtuvė

Cukinijų ir sūrio tortilija: lengvas, gardus ir sotus receptas vienam asmeniui

Kai norisi ko nors šilto, bet greitai pagaminamo, ši cukinijų ir sūrio tortilija yra tikras išsigelbėjimas. Ji puikiai tinka pusryčiams, pietums ar lengvai vakarienei. Be to, tai puikus būdas sunaudoti cukiniją sezono metu! Receptu dalinasi Lengva virtuvė.


Ingredientai (1 porcijai):

  • 100–120 g cukinijos
  • 40 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinis
  • 1 tortilija
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Tarkuokite ingredientus.
    Cukiniją ir fermentinį sūrį sutarkuokite smulkiai.
  2. Paruoškite kiaušinį.
    Kiaušinį lengvai išplakite šakute dubenėlyje.
  3. Kepkite cukiniją.
    Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus. Suberkite tarkuotą cukiniją, pagardinkite druska, pipirais ir šiek tiek apkepkite, kol ji suminkštės (~2 min).
  4. Įpilkite kiaušinį.
    Ant cukinijos supilkite plaktą kiaušinį. Kol kiaušinis dar skystas, uždėkite tortiliją ant viršaus, lengvai paspauskite ranka, kad tortilija priliptų prie kiaušinio.
  5. Apverskite.
    Kai kiaušinis sustings, atsargiai apverskite viską kartu – dabar tortilija apačioje, o viršuje – cukinijų ir kiaušinio sluoksnis.
  6. Sudėkite sūrį.
    Ant pusės tortilijos pabarstykite tarkuotą fermentinį sūrį.
  7. Perlenkite.
    Perlenkite tortiliją pusiau kaip „quesadillą“. Kepkite dar po minutę iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir sūris išsilydys.
Stop kadras / Lengva virtuvė

Patarimas:

Norite daugiau skonio? Pridėkite šaukštelį graikiško jogurto su česnaku arba saują šviežių žolelių – petražolių, krapų ar baziliko.

Mano išsaugoti straipsniai