Kūčiukai – neatsiejama Kūčių stalo dalis, simbolizuojanti paprastumą ir ryšį su tradicijomis. Šis veganiškas receptas puikiai atitinka pasninko ir augalinės mitybos principus, išlaikant autentišką skonį. Paruošti veganiškus kūčiukus yra ne tik paprasta, bet ir smagu – tai gali tapti šeimos tradicija, suburiančia artimuosius jaukiai kepimo popietei. Štai receptas, kuris leis džiaugtis šventinėmis akimirkomis bei gardžiais kąsneliais!
Ingredientai:
- 500 g kvietinių miltų
- 200 ml šilto vandens
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 7 g sausų mielių
- 3 šaukštai cukraus
- Žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų. Palikite 10 minučių, kol susidarys putos.
- Miltus sumaišykite su druska, įpilkite mielių mišinį ir aliejų. Minkykite tešlą, kol taps elastinga.
- Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai, kad iškiltų.
- Suformuokite mažus rutuliukus ir kepkite 200°C orkaitėje apie 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.