PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Bananų duona
Parudavę bananai

Išgelbės prinokusius bananus – 10 minučių blynai be cukraus ir kiaušinių

Prinokę, ruduoti pradėję bananai – ne priežastis juos mesti lauk! Priešingai – tai puiki proga pasigaminti greitus, minkštus ir natūraliai saldžius blynelius vos per 10 minučių. Be pridėtinio cukraus, be kiaušinių ir su vos keliais ingredientais – šie blynai taps mėgstamu pusryčių ar užkandžių pasirinkimu tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.


Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 labai prinokę bananai
  • 150 ml augalinio pieno (avižų, migdolų arba paprasto)
  • 100 g viso grūdo kvietinių miltų (arba avižinių)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio cinamono (nebūtina, bet suteikia puikų skonį)
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus kepimui (kokosų arba saulėgrąžų)
Purūs blynai

Gaminimo eiga:

  1. Sutrinkite bananus
    Į dubenį sudėkite bananus ir šakute gerai sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Įpilkite pieną
    Į bananų tyrę supilkite pasirinktą augalinį pieną ir gerai išmaišykite.
  3. Suberkite sausus ingredientus
    Į tą pačią masę berkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Tešla turėtų būti tiršta, bet lengvai bėganti nuo šaukšto.
  4. Kepkite
    Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Ant vidutinės ugnies dėkite po šaukštą tešlos ir formuokite nedidelius blynelius. Kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai parus.
  5. Patiekite
    Valgykite vienus arba pagardinkite žemės riešutų sviestu, graikišku jogurtu, šviežiais vaisiais ar uogomis. Norisi daugiau saldumo? Užpilkite natūraliu klevų sirupu arba datulių sirupu.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Be kiaušinių – tinka veganams ir turintiems alergijų
  • Be pridėtinio cukraus – saldumas tik iš bananų
  • Greitai paruošiami – idealiai tinka skubiems rytams
  • Maistingi ir sotūs – puikus pasirinkimas vaikams
  • Sumažina maisto švaistymą – panaudojami pernokę bananai
Mano išsaugoti straipsniai