PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
L. Rimgailė su sūnumi
L. Rimgailė su sūnumi

L. Rimgailė dalijasi patarimais, kaip sutaupyti auginant vaiką, ir atskleidžia, ką visada galima rasti jos šaldytuve

Receptų knygų autorė, desertų kultūros ambasadorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad nors kasdienis jų šeimos gyvenimo būdas gana chaotiškas, atsigriebiama savaitgaliais, kai visi mėgaujasi laiku kartu. Žinoma moteris laikosi taisyklės kuo mažiau skubėti, tad rytais keliasi labai anksti, kad suspėtų suplanuoti dienos darbus ir šiek tiek laiko praleisti su vasarą ketvirtąjį gimtadienį švęsiančiu sūnumi Oskaru. Jam skaniausi mamos paruošti pusryčiai – dviejų spalvų košė.

Rytais – nusistovėję ritualai

Mažus vaikus auginantys tėvai sutiks, kad bene daugiausia iššūkių kelia rytai, kai mieguisti mažieji nenoriai keliasi į darželį. Liucina Rimgailė sako, kad jos šeimos dienos pradžia būna labai įvairi: „Kad viską spėčiau ir nestresuočiau, keliuosi tarp 5 ir 6 valandos. Tadas, ypač jei naktį būna grįžęs po renginio, pamiega ilgiau, o štai Oskaras kartais prabunda jau šiek tiek po 7-tos valandos, o kartais reikia jį už ausų tempti iš lovos. Tais rytais, kai Oskaras keliasi anksčiau, turime patinkančių ritualų: dažniausiai pasikalbame, jam paskaitau, stengiuosi sūnaus neskubinti.“

Liucina Rimgailė su sūnumi Oskaru
Liucina Rimgailė su sūnumi Oskaru

Gardžiausi pusryčiai mažajam Oskarui – neįmantri, bet įdomiau patiekta mamos košė: „Į vieną dalį kapotų avižų kruopų košės įmaišau trintą bananą, kuris atstoja cukrų, o į kitą – liofilizuotų  braškių arba aviečių miltelių. Oskaro indelyje košei yra pertvara, tad sudedu jam į abi puses skirtingų spalvų košę, kurią jis su malonumu valgo. Pastebėjau, kad sūnui labai svarbu, kaip maistas atrodo: jei jis spalvingas, dailiai pateiktas, valgo noriai, nors tai gali būti net agurkų ir morkų šiaudeliai, dažomi į tepamą sūrelį. Blynų, makaronų ar koldūnų jam neįsiūlysi, mėgsta tik širdelių blynus, nes pirmiausia jie jam labai gražūs“.

Pati verslininkė pusryčiams mėgsta suvalgyti kiaušinį, sumuštinį, kokį įdomesnį lengvai paruošiamą patiekalą ar daržovių su „Buratos“ sūriu, taip pat visada neatsisako mažo deserto.

Laisvalaikio pramogos – įsiklausant į kiekvieno norus

Vienos šeimos apsiperka iškart savaitei ar net dviem, kitos į parduotuves užsuka dažniau. L. Rimgailė sako, kad jiems planuoti pirkinius ilgesniam laikui sudėtinga. Kai sūnus buvo mažas, šeima dažnai pasinaudodavo prekybos tinklo „Rimi“ programa „Mano šeimai“ – taip nemažai sutaupydavo sauskelnėms, drėgnoms servetėlėms ir mažųjų tyrelėms, o dabar prieš Oskaro gimtadienį, visada užsuka pigiau įsigyti įvairių atributų šventei.

„Mūsų gyvenimo būdas toks, kad dienos eigoje viskas labai greitai keičiasi. Jei nutinka neplanuotų susitikimų mieste – pavalgome ten, tad iškart daug maisto negaminame, dažniau su Tadu susiskambiname, ko reikėtų nupirkti vakarienei ar kitai dienai. Mūsų šaldytuve visada būna universalių produktų, kuriuos galima panaudoti įvairiems nesudėtingiems patiekalams: daržovių ir vaisių, kiaušinių, pieno, įvairių sūrių. Be to, įsiklausome į vienas kito norus: tai liečia tiek maistą, tiek laisvalaikį“, – apie šeimos įpročius pasakoja L.Rimgailė.

Ji priduria, kad nerašyta laisvalaikio taisyklė – kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. „Jei numatomi geri orai, suplanuojame, kad, pavyzdžiui, pasivažinėsime dviračiais ar eisime pasivaikščioti. Manau, svarbu atsižvelgti ir į vaiko norus – visada prieš kelias dienas paklausiu, ar norėtų nueiti į vaikišką spektaklį ar į kokį renginį, tik tada perku bilietus ar planuoju veiklas kartu su juo. Tadas jau kelerius metus priklauso vienam motociklininkų klubui, tad neseniai lankėmės smagiame motociklų sezono atidarymo renginyje, į kurį buvo kviečiamos šeimos su vaikais (jiems buvo įrengta atskira zona) ir grįžome pilni įspūdžių. Kad ir kaip beplanuotumėme, manau, svarbu palikti vietos ir spontaniškumui – jis gyvenimui suteikia ryškesnių spalvų“, – įsitikinusi L.Rimgailė.

Kadangi pusryčiai yra vienas svarbiausių Rimgailų šeimos ritualų, Liucina dalijasi paprastu ir nebrangiu mėgstamo šeimos patiekalo receptu.

Liucinos Rimgailės duonos pudingas pusryčiams

Jums reikės:

  • Pusės pakuotės skrudinimui skirtos forminės duonos;
  • Maždaug 1/3 pakelio sviesto;
  • 300 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • Cukraus pagal skonį (apie 3 šaukštus);
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1 vidutinio obuolio;
  • 2 didelių šaukštų grietinės (30%);
  • Pasirinktinai: cinamonas ir kiti pagardai;

Kaip pasigaminti:

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Ant duonos užtepkite sviesto ir kiekvieną riekę perpjaukite perpus, kad gautųsi trikampiai. Sudėkite juos į formą, nukreipiant kampus į viršų.

Nulupkite obuolį ir supjaustykite riekelėmis. Įsprauskite jas tarp duonos trikampių.

Pieną, kiaušinius, grietinę, cukrų, vainilinį cukrų, cinamoną gerai išmaišykite ir išpilkite plona srovele ant duonos. Stenkitės, kad sumirktų visos riekelės. Spūstelėkite ir palikite pastovėti 5-10min. Ant viršaus užbarstykite vanilinio arba paprasto cukraus.

Kepkite 30min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Mano išsaugoti straipsniai