Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Moliūgų pyragas / Shutterstock
Moliūgų pyragas / Shutterstock

Moliūgų pyragas – rudens karalius jūsų virtuvėje

Kai ruduo apdovanoja mus auksiniais lapais ir derliaus gausa, vienas iš svarbiausių sezono herojų – moliūgas. Iš jo galima pagaminti šiltus patiekalus, kremiškas sriubas ir gardžius desertus. O tikras rudens simbolis – moliūgų pyragas, kuris kvepia cinamonu, vanile ir namų jaukumu.

Kodėl verta kepti moliūgų pyragą?

  • Sezoniškumas. Moliūgai rudenį pasiekia savo skonio viršūnę.
  • Sveikata. Juose gausu beta karoteno, vitaminų A, C, skaidulų.
  • Universalumas. Pyragas gali būti kepamas klasikiniu variantu arba papildytas riešutais, šokoladu, džiovintais vaisiais.
  • Šeimos tradicija. Tai desertas, kuris suburia prie stalo tiek mažus, tiek didelius.

Receptas: klasikinis moliūgų pyragas

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo tyrės (išvirtas ir sutrintas moliūgas)
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 ml aliejaus arba ištirpinto sviesto
  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • ½ a. š. maltų imbierų
  • žiupsnelis druskos
Moliūgų pyragas / Shutterstock
Moliūgų pyragas / Shutterstock

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
  2. Supilkite aliejų, įmaišykite moliūgo tyrę.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius ir druską.
  4. Sausus ingredientus supilkite į skystą masę, išmaišykite iki vientisos tešlos.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą (22–24 cm).
  6. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinis ir iškeps iki galo.
  7. Atvėsus pabarstykite cukraus pudra arba patiekite su plakta grietinėle.

Patarimai: kaip pyragą padaryti dar ypatingesnį?

  • Įberkite saują graikinių riešutų ar razinų – gausite papildomo skonio.
  • Jei mėgstate saldžiau, pyragą aptepkite kreminio sūrio glaistu.
  • Norite šventinio varianto? Įmaišykite šiek tiek muskato riešuto ir gvazdikėlių.
Mano išsaugoti straipsniai