Spalį kur bepažvelgsi – ten pūpso gražuoliai oranžiniai moliūgai. Artėjant ir Lietuvoje jau išpopuliarėjusiam Helovinui, kilogramas jų tekainuoja keliasdešimt centų, tad verta moliūgus ne tik skaptuoti, bet ir skanauti. Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, kasmet ši daržovė tampa rudens sezono žvaigžde – vis daugiau pirkėjų pasinaudoja tuo, kad moliūgas yra nebrangus, neįtikėtinai universalus virtuvėje, o vos vieno jo pakanka sočiam patiekalui.
moliūgas
Ruduo – tai laikas, kai gamta dosniai dalijasi savo derliumi. Šis metų laikas yra puikus metas atnaujinti savo mitybos įpročius ir išbandyti sezoninius produktus, kurie ne tik yra skanūs, bet ir naudingi sveikatai.
Ruduo – puikus metas išbandyti sezoninius patiekalus, kuriuose dominuoja moliūgai. Vienas iš tokių patiekalų – skanios ir maistingos moliūgų ir riešutų salotos su feta.
Moliūgas – viena iš rudens sezono žvaigždžių, puikiai tinkanti sriuboms, pyragams, garnyrams ir net dekoracijoms. Tačiau moliūgo paruošimas gali tapti iššūkiu, ypač kai reikia jį nulupti.
Ruduo – tai metas, kai gamta dovanoja mums gausybę šviežių ir skanių gėrybių, kurias galime paversti sveikais ir skaniais užkandžiais. Sezono gėrybės ne tik suteikia energijos, bet ir yra kupinos vitaminų bei naudingų medžiagų, kurios padeda stiprinti imunitetą šaltuoju metų laiku.
Ruduo – tai metas, kai norisi jaukumo ir šilumos, o niekas neprisideda prie rudens nuotaikos taip, kaip švieži, kvapnūs moliūgų keksiukai.