NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
pyragų diena
Moliūgų pyragas

Receptas: moliūgų pyragas su cinamonu – idealus pyragų dienai

Šis moliūgų pyragas su cinamonu yra puikus pasirinkimas pyragų dienai! Jo švelni tekstūra, sodrus moliūgo skonis ir aromatingi prieskoniai sukuria jaukumo ir šventės jausmą. Patiekite su šlakeliu grietinėlės arba ledų kamuoliuku, ir turėsite nepriekaištingą desertą.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 250 g paprastų sausainių (pvz., „Digestive“ arba avižinių)
  • 100 g sviesto (ištirpinto)

Įdarui:

  • 400 g moliūgų tyrės (šviežios arba konservuotos)
  • 200 g cukraus (arba rudojo cukraus, suteiks daugiau skonio)
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto (pasirinktinai)

Patiekimui:

  • Plakamosios grietinėlės arba ledų (pasirinktinai)
  • Cinamono pabarstymui
pyragų diena
Moliūgų pyragas

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite pagrindą: sausainius susmulkinkite iki trupinių (galite naudoti virtuvės kombainą arba juos sudėti į maišelį ir sutrinti kočėlu). Sumaišykite sausainius su ištirpintu sviestu, kad masė būtų vienalytė. Trupinius paskirstykite ant kepimo formos (apie 23 cm skersmens) dugno, lengvai prispauskite ir suformuokite lygų pagrindą. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
  2. Paruoškite įdarą: į didelį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, cukrų ir gerai išplakite, kol masė taps vientisa. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakant. Supilkite grietinėlę, įberkite cinamoną, muskato riešutą, imbierą ir, jei naudojate, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Supilkite įdarą į pagrindą: į pasiruoštą sausainių pagrindą supilkite moliūgų įdarą ir išlyginkite paviršių.
  4. Kepkite pyragą: įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Kepkite pyragą apie 50–60 minučių arba tol, kol įdaras taps standus ir nebeliks skysto vidurio. Pyragas turi būti lengvai pakeltas ir vos vos linguoti centre.
  5. Atvėsinkite: išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai atvės. Tada padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms arba pernakt, kad skoniai susigertų ir konsistencija sutvirtėtų.
  6. Patiekite: pyragą pabarstykite cinamonu ir patiekite su plakta grietinėle arba mėgstamais ledais.

Patarimai:

  • Moliūgų tyrę galite lengvai pagaminti namuose – kepkite moliūgą orkaitėje iki minkštumo, o tada sutrinkite jį iki tyrės konsistencijos.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti žiupsnelį gvazdikėlių arba kardamono miltelių.

Šis moliūgų pyragas ne tik gardus, bet ir puikus pasirinkimas pyragų dienai. Jis spinduliuoja rudeninę šilumą, kuria jaukumą ir džiugina visus šalia esančius. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai