Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Slyvų pyragas / Shutterstock
Slyvų pyragas / Shutterstock

Slyvų pyragas su cinamonu: rudens skonis jūsų namuose

Ruduo neatsiejamas nuo kepinių kvapo namuose. Vienas iš tų receptų, kuris visada pavyksta ir pradžiugina tiek šeimą, tiek svečius – tai slyvų pyragas su cinamonu. Sultingos slyvos, švelni tešla ir aromatingas cinamonas sukuria nepakartojamą skonį, kuriam sunku atsispirti. Receptu dalinasi Lengva virtuvė.

Ingredientai (24 cm formai):

  • 170 g kambario temperatūros sviesto
  • 3 kambario temperatūros kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 170 g jogurto
  • 280 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių (apie 2 a. š.)
  • 600–800 g slyvų (išimtais kauliukais, perpjautų pusiau arba į ketvirčius)
  • 2–3 šaukštai cukraus, sumaišyto su cinamonu
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas

Gaminimas:

  1. Tešlos paruošimas.
    Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius – kiekvieną kartą gerai išplakite. Įmaišykite jogurtą.
  2. Miltai.
    Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į tešlą ir gerai, bet ne per ilgai išmaišykite.
  3. Slyvos.
    Į tešlą sudėkite paruoštas slyvas, atsargiai išmaišykite.
  4. Kepimo forma.
    24 cm diametro formos dugną pabarstykite šiek tiek cinamoninio cukraus. Supilkite tešlą, viršų pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi.
  5. Kepimas.
    Kepkite 180 °C temperatūroje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos, o įbedus medinį pagaliuką jis išlįs sausas.
Mano išsaugoti straipsniai