Ruduo neatsiejamas nuo kepinių kvapo namuose. Vienas iš tų receptų, kuris visada pavyksta ir pradžiugina tiek šeimą, tiek svečius – tai slyvų pyragas su cinamonu. Sultingos slyvos, švelni tešla ir aromatingas cinamonas sukuria nepakartojamą skonį, kuriam sunku atsispirti. Receptu dalinasi Lengva virtuvė.
Ingredientai (24 cm formai):
- 170 g kambario temperatūros sviesto
- 3 kambario temperatūros kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 170 g jogurto
- 280 g miltų
- 10 g kepimo miltelių (apie 2 a. š.)
- 600–800 g slyvų (išimtais kauliukais, perpjautų pusiau arba į ketvirčius)
- 2–3 šaukštai cukraus, sumaišyto su cinamonu

Gaminimas:
- Tešlos paruošimas.
Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius – kiekvieną kartą gerai išplakite. Įmaišykite jogurtą. - Miltai.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į tešlą ir gerai, bet ne per ilgai išmaišykite. - Slyvos.
Į tešlą sudėkite paruoštas slyvas, atsargiai išmaišykite. - Kepimo forma.
24 cm diametro formos dugną pabarstykite šiek tiek cinamoninio cukraus. Supilkite tešlą, viršų pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi. - Kepimas.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos, o įbedus medinį pagaliuką jis išlįs sausas.