Kai rudens dienos tampa vėsesnės, šilta sriuba tampa tikru jaukumo ir sotumo šaltiniu. Vištienos sriuba – klasikinis patiekalas, kuris patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Ji lengvai paruošiama, maistinga ir tinka net sveiką mitybą propaguojantiems.
Kodėl verta rinktis vištienos sriubą?
- Lengvai virškinama: tinka net tiems, kurie saugo skrandį.
- Kupina baltymų: padeda palaikyti sotumą ir energiją.
- Universalus patiekalas: galima gaminti su daržovėmis, makaronais ar ryžiais.
Reikalingi ingredientai (4 porcijoms)
- 300 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulų
- 2 morkos
- 2 bulvės
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebas (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
- 1 skiltelė česnako
- 1 sauja makaronų arba ryžių
- 1 lauro lapas
- Druska, pipirai pagal skonį
- Šviežių petražolių ar krapų papuošimui

Gaminimo eiga
- Paruošk vištieną. Mėsą supjaustyk mažais gabaliukais.
- Pakepink svogūną ir česnaką. Į puodą įpilk šlakelį aliejaus, trumpai pakepink, kad išsiskirtų aromatas.
- Sudėk daržoves. Įdėk supjaustytas morkas, bulves ir salierą, pakepk kelias minutes.
- Užpilk vandeniu. Įpilk apie 1,5 litro vandens, sudėk vištieną, lauro lapą, pagardink druska ir pipirais. Virk apie 20 min.
- Įdėk makaronus ar ryžius. Virk dar 7–10 minučių, kol jie suminkštės.
- Patiek. Pabarstyk šviežiomis petražolėmis ar krapais.
Variacijos
- Su daržovėmis: įdėk cukinijos, brokolių ar žirnelių.
- Su kiaušiniu: įplak suplaktą kiaušinį į verdančią sriubą – gausi dar sotesnį variantą.
- Su imbieru: nedidelis gabalėlis imbiero suteiks šilumos ir apsaugos nuo peršalimo.