Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Sriuba su vištiena / Shutterstock

Sriuba su vištiena: lengvas ir sveikas receptas visai šeimai

Kai rudens dienos tampa vėsesnės, šilta sriuba tampa tikru jaukumo ir sotumo šaltiniu. Vištienos sriuba – klasikinis patiekalas, kuris patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Ji lengvai paruošiama, maistinga ir tinka net sveiką mitybą propaguojantiems.

Kodėl verta rinktis vištienos sriubą?

  • Lengvai virškinama: tinka net tiems, kurie saugo skrandį.
  • Kupina baltymų: padeda palaikyti sotumą ir energiją.
  • Universalus patiekalas: galima gaminti su daržovėmis, makaronais ar ryžiais.

Reikalingi ingredientai (4 porcijoms)

  • 300 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be kaulų
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 1 svogūnas
  • 1 saliero stiebas (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 sauja makaronų arba ryžių
  • 1 lauro lapas
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šviežių petražolių ar krapų papuošimui
Sriuba su vištiena / Shutterstock

Gaminimo eiga

  1. Paruošk vištieną. Mėsą supjaustyk mažais gabaliukais.
  2. Pakepink svogūną ir česnaką. Į puodą įpilk šlakelį aliejaus, trumpai pakepink, kad išsiskirtų aromatas.
  3. Sudėk daržoves. Įdėk supjaustytas morkas, bulves ir salierą, pakepk kelias minutes.
  4. Užpilk vandeniu. Įpilk apie 1,5 litro vandens, sudėk vištieną, lauro lapą, pagardink druska ir pipirais. Virk apie 20 min.
  5. Įdėk makaronus ar ryžius. Virk dar 7–10 minučių, kol jie suminkštės.
  6. Patiek. Pabarstyk šviežiomis petražolėmis ar krapais.

Variacijos

  • Su daržovėmis: įdėk cukinijos, brokolių ar žirnelių.
  • Su kiaušiniu: įplak suplaktą kiaušinį į verdančią sriubą – gausi dar sotesnį variantą.
  • Su imbieru: nedidelis gabalėlis imbiero suteiks šilumos ir apsaugos nuo peršalimo.

Ar patiko straipsnis?