Vištienos kukuliai / Shutterstock

Vištienos kukuliai – minkšti, sultingi ir visada pavykstantys

Šie vištienos kukuliai – paprasti, tačiau labai gardūs. Jie tinka tiek pietums su bulvių koše ar ryžiais, tiek vakarienei su daržovių garnyru. Paruošiami greitai, o rezultatas – švelnus, kvapnus ir sultingas patiekalas, kurį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Ingredientai (4 porcijoms)

  • 500 g maltos vištienos (krūtinėlės arba šlaunelių be odos)
  • 1 kiaušinis
  • 1 mažas svogūnas (smulkiai sutarkuotas)
  • 2 skiltelės česnako (susmulkintos)
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių arba avižinių dribsnių
  • 3 valg. š. pieno arba vandens
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelis džiovintų prieskonių: saldžiosios paprikos, raudonėlio ar čiobrelių
  • Kepimui – šlakelis alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  1. Paruoškite mišinį.
    Į dubenį sudėkite maltą vištieną, kiaušinį, tarkuotą svogūną, česnaką, džiūvėsėlius (ar dribsnius) ir pieną. Pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
  2. Išminkykite masę.
    Gerai išmaišykite rankomis arba šaukštu, kol masė taps vientisa ir šiek tiek lipni. Palikite 10–15 minučių pastovėti – džiūvėsėliai sugers drėgmę, ir kukuliai bus dar sultingesni.
  3. Formuokite kukulius.
    Rankas sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite gražius mažus rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio).
  4. Kepkite.
    • Variantas 1: Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, apkepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės spalvos, tuomet troškinkite 10–15 min. ant mažos ugnies po dangčiu.
    • Variantas 2 (lengvesnis): Kepkite 190 °C temperatūroje orkaitėje apie 20–25 minutes.
Vištienos kukuliai / Shutterstock

Papildoma idėja – padažas

Jei norite sultingesnio rezultato, kukulius galima patiekti su paprastu padažu:

  • Į keptuvę, kur kepė kukuliai, įpilkite 200 ml pomidorų padažo, šlakelį vandens, žiupsnelį cukraus, česnako ir baziliko.
  • Pavirkite kelias minutes ir suberkite kukulius atgal į padažą. Troškinkite dar 5–7 minutes.

Patiekimas

Vištienos kukuliai puikiai dera su:

  • bulvių koše,
  • virtais ryžiais,
  • daržovių troškiniu ar salotomis.

Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ar krapais – kvapas bus nepakartojamas!

Ar patiko straipsnis?