Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
kefyro nauda
Kefyras

Greitai pagaminamas kefyro kokteilis – natūralus organizmo valytojas ir lengvumo šaltinis

Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui. Šis gėrimas padeda pagerinti virškinimą, išvalyti žarnyną ir suteikia energijos be didelių pastangų.

Kodėl verta rinktis kefyrą?

  • Geriųjų bakterijų šaltinis. Kefyras praturtintas probiotikais, kurie stiprina žarnyno mikroflorą.
  • Lengvai virškinamas. Palyginti su pienu, kefyras daugeliui žmonių nesukelia sunkumo jausmo.
  • Padeda reguliuoti svorį. Gėrimas sotus, bet mažai kaloringas, todėl tinkamas net laikantis dietos.
  • Natūralus detoksikatorius. Kefyras skatina virškinimą, padeda pašalinti iš organizmo toksinus.
sporto planas
Svorio metimas / Shutterstock

Greitai pagaminamo kefyro kokteilio receptas

Ingredientai:

  • 1 stiklinė kefyro;
  • 1 šaukštas avižinių dribsnių;
  • 1 nedidelis obuolys (tarkuotas arba smulkiai supjaustytas);
  • žiupsnelis cinamono;
  • pagal skonį – šaukštelis medaus arba linų sėmenų.

Paruošimas:
Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir suplakite iki vientisos masės. Jei norite dar lengvesnio varianto – obuolį galite pakeisti agurku ar salieru, o vietoje medaus naudoti citrinos sultis.

Kada geriausia gerti?

  • Ryte – kaip lengvus pusryčius, kurie suteiks energijos dienos pradžiai.
  • Vakare – vietoje sunkaus užkandžio, kad skrandis pailsėtų prieš miegą.
  • Po šventinių ar sočių patiekalų – siekiant sumažinti sunkumo jausmą.
Mano išsaugoti straipsniai