Avietės – vienos mėgstamiausių uogų Lietuvos soduose. Jas vertiname ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl naudingų savybių – avietės kupinos vitaminų, stiprina imunitetą, malšina uždegimus.
avietės
Seniausias
Kas gali būti geriau už trapų sausainį, kuris burnoje susijungia su gaivia uogiene? Sausainiai su aviečių uogiene – tai klasikinis derinys, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius smaližius.
Avietynas – vienas vertingiausių uogynų sode, tačiau tam, kad jis kasmet džiugintų gausiu derliumi, būtina tinkamai pasirūpinti krūmais rudenį.
Avietės – ne tik skanus ir aromatingas vasaros uogas, bet ir tikras vitaminų, mineralų bei antioksidantų lobynas. Šios mažos, raudonos uogos puikiai tinka tiek šviežios, tiek džiovintos ar naudojamos įvairiuose patiekaluose. Be to, avietės turi daugybę naudingų savybių, kurios gali pagerinti mūsų sveikatą ir savijautą.
Spalis – vienas tinkamiausių mėnesių sodinti uogakrūmius. Šiuo metu dirva dar pakankamai šilta, todėl augalai spėja įsišaknyti iki žiemos.