Karštą vasaros dieną niekas neatgaivina geriau nei šaltos sriubos. Jos ne tik skanios, bet ir suteikia organizmui reikiamų vitaminų bei mineralų. Šiame straipsnyje rasite tradicinį šaltibarščių receptą ir kelis kitus šaltųjų sriubų variantus, kurie pradžiugins jūsų skonio receptorius.
šaltibarščiai
Pripažink - pats geriausias vasaros sezono patiekalas, kuris puikiai gaivina ir suteikia sotumo pojūtį yra šaltibarščiai! Galėtum juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei? Vadinasi, be vargo įstotum į šaltibarščių fanų grupę. Paskaityk, kuo naudinga ši populiariausia vasaros sriuba:...
Iš pradžių gaspačo buvo gaminama sutrinant duoną, česnaką, alyvuogių aliejų ir actą, dažnai su pomidorais. Tai buvo valstiečių sriuba, kurią karštais vasaros mėnesiais valgydavo ūkininkai. Šiais laikais – tai ir madingų vėlyvųjų pietų patiekalas, ir naminio meniu valgymas.