Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Medaus tortas su imbieru
Medaus tortas su imbieru

Jūs nepatikėsite, koks skanus šis medaus pyragas su imbieru – rudens skonis, kuris tirpsta burnoje!

Kai už lango vis dažniau šėlsta vėjas, o namuose norisi šilumos, kvapas, sklindantis iš orkaitės, gali tapti tikru jaukumo simboliu. Šis medaus pyragas su imbieru – ne šiaip saldumynas. Tai skonis, kuris primena vaikystę, šventes ir rudens vakarus su puodeliu arbatos. Jame susijungia švelnus medaus saldumas, vos juntamas imbiero aštrumas ir minkšta, drėgna tekstūra, kuri tiesiog tirpsta burnoje.

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g sviesto
  • 120 g medaus
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 350 g miltų
  • 1 a. š. kepimo sodos
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 1 a. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • 100 ml pieno arba grietinėlės

Kremui:

  • 250 g grietinės (riebesnės, 25–30 %)
  • 2 v. š. medaus
  • 1 a. š. tarkuoto šviežio imbiero (nebūtina, bet suteikia ypatingą skonį)

Paruošimas

  1. Ištirpinkite sviestą su medumi ir cukrumi.
    Mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinkite iki šiltos temperatūros.
  2. Įmaišykite kiaušinius.
    Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite – masė turi būti vientisa ir puri.
  3. Sudėkite sausus ingredientus.
    Miltus sumaišykite su kepimo soda, imbieru, cinamonu ir druska. Pamažu berkite į skystą mišinį, pakaitomis su pienu.
  4. Iškepti pyragą.
    Supilkite tešlą į kepimo formą (apie 24–26 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C temperatūroje 35–40 minučių, kol pyragas gražiai paruduos.
  5. Kremas.
    Sumaišykite grietinę su medumi ir, jei norite intensyvesnio skonio, įtarkuokite šiek tiek šviežio imbiero.
  6. Patiekimas.
    Atvėsusį pyragą perpjaukite per pusę ir pertepkite kremu. Galite ir tiesiog užtepti kremą ant viršaus – bus paprasčiau, bet ne mažiau skanu.
Medaus tortas su imbieru
Medaus tortas su imbieru

Ar patiko straipsnis?