JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Spuogai: kokie maisto produktai padės jų išvengti?

Spuogai: kokie maisto produktai padės jų išvengti?

Laimingos tos, kurios nežino, kas yra spuogai. Tačiau net ir lygiausią odą turinti mergina karts nuo karto neišvengia pavienių spuogelių. Dažniausios jų atsiradimo priežastys – stresas ir netinkama mityba. O kokie produktai padės atsikratyti spuogų?

1. Lašiša, sėmenys ir graikiniai riešutai. Maistas, kuriame yra omega-3 riebalų rūgščių, suteikia odai švytėjimo, kovoja su uždegimais, todėl spuogų raudonis kaip mat išgaruos. Todėl neatsisakyk lašišos ir rankinėje visada turėk riešutų!

2. Vyšnios, žalioji arbata ir špinatai. Antioksidantų turintis maistas padeda iš organizmo pašalinti kenksmingas medžiagas, kurios dažnai ir sukelia bėrimus ar pūlingus spuogus.

3. Migdolų riešutai, česnakai ir svogūnai. Sėlėnų turintis maistas užtikrina odos elastingumą ir mažina uždegimus, jis taip pat yra puikus antioksidantas. Jeigu negali pakęsti česnakų skonio ir kvapo, kasdien suvalgyk keletą migdolo riešutų.

4. Melionai, apelsinai, pomidorai ir braškės. Daug vitamino C turintis maistas apsaugos tavo odą nuo aknės (pūlingų spuogų) ir užtikrins porų švarą.

5. Riešutai, kiaušiniai ir žalios lapinės daržovės. Vitaminas E saugo odą nuo po spuogų likusių randelių. Geriausias vitamino E šaltinis – alyvuogių aliejus, naudok jį ruošdama mėgstamiausias salotas.

6. Vanduo. Per parą išgerdama 8 stiklines vandens užtikrinsi nereikalingų medžiagų šalinimą ir odos drėgmę. Atmink, kad odą (net ir linkusią spuoguotis) būtina drėkinti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

7. Rudieji ryžiai, artišokai, avižų dribsniai ir rudieji ryžiai. Daug magnio turintis maistas padeda sureguliuoti lygį hormonų, atsakingų už odos būklę.

Didžiausi spuogų sukėlėjai – „balti“ produktai: cukrus, miltai, bulvės, druska. Didelis cukraus kiekis kraujyje verčia nešvarumus šalintis „per odą“, spuogų pavidalu. Todėl jei ryte pabudusi veidrodyje pastebėjai keletą spuogelių, labiausiai tikėtina, kad vakar „perdozavai“ saldumynų.

Mano išsaugoti straipsniai