Papildų asortimentas šiandien primena tikrą vandenyną – jų esama tiek daug, jog nesunku paskęsti: vieni žada daugiau energijos, kiti – stipresnį imunitetą ar gražesnę odą, tačiau gausybė pasirinkimų neretai kelia daugiau klausimų nei atsakymų.
maistas
Naujausias
Posakis „esi tai, ką valgai“ atspindi ne tik mitybos įtaką fizinei sveikatai, bet ir atskleidžia skonio – vienos iš pagrindinių mūsų juslių – psichologinį poveikį.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų, pasirinkti sveikesnį maistą tampa vis sudėtingiau.
Pilvo pūtimas – vienas nemaloniausių pojūčių, kuris gali sugadinti net ir geriausią dieną. Įsitempęs pilvas, nepatogus spaudimas, gurgimas, o kartais net ir skausmas – visa tai patiria daugybė žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties. Nors dažniausiai kaltiname netinkamą maistą, iš tiesų pilvo pūtimas gali kilti dėl labai įvairių ir kartais netikėtų priežasčių.
Virtuvės šefas Dainius Špakauskas dalinasi trijų gradžių patiekalų receptais artėjančiam ilgajam savaitgaliui.
Kaip sveikais pristatomų maisto produktų pakuotės formuoja mūsų pasirinkimus? Kauno technologijos universiteto Komunikacijos ir informacijos valdymo technologijų studentės atliktas tyrimas padeda suprasti, į kokius pakuotės elementus potencialūs vartotojai atkreipia daugiausia dėmesio.
Kartais organizmui reikia poilsio ir „perkraunamo mygtuko“ – ypač po sunkesnio maisto ar įtemptos dienos. Vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų suteikti kūnui lengvumo – kefyro kokteilis, dar vadinamas tikra natūralia „šluota“ organizmui.
Cholesterolis – būtina medžiaga mūsų organizmui, tačiau jo perteklius gali tapti rimtų sveikatos problemų priežastimi. Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje siejamas su ateroskleroze, širdies bei kraujagyslių ligomis.
Maistinės muselės – mažos, bet labai erzinančios namų „gyventojos“. Dažniausiai jos pasirodo virtuvėje, ypač šiltuoju metų laiku.
Kai kurie „nesveikais“ laikomi maisto produktai iš tiesų gali būti netgi naudingesni sveikatai, nei manėte iki šiol.
Jautrumas maistui ir alergija dažnai painiojami, tačiau tai yra visiškai skirtingos organizmo reakcijos. Nors abi gali sukelti nemalonius simptomus po tam tikrų maisto produktų vartojimo, jų kilmė, eiga ir rizikos sveikatai laipsnis yra skirtingi. Sveikatos sprendimų centro „Antėja“ šeimos gydytoja Agnieška Ieva Banaitė pabrėžia, kad svarbu suprasti, kuo jautrumas maistui ir alergija skiriasi, kaip jas atpažinti, kada verta atlikti tyrimus ir kaip tinkamai elgtis, jei dėl šių būklių kyla įtarimų.
Lyja? Ne bėda - grilio patiekalų skoniu galima mėgautis ir namuose! A. Šimulynas dalijasi kubietiško sumuštinio su kiauliena receptu...