Maistinės muselės – mažos, bet labai erzinančios namų „gyventojos“. Dažniausiai jos pasirodo virtuvėje, ypač šiltuoju metų laiku.
maistas
Naujausias
Kai kurie „nesveikais“ laikomi maisto produktai iš tiesų gali būti netgi naudingesni sveikatai, nei manėte iki šiol.
Jautrumas maistui ir alergija dažnai painiojami, tačiau tai yra visiškai skirtingos organizmo reakcijos. Nors abi gali sukelti nemalonius simptomus po tam tikrų maisto produktų vartojimo, jų kilmė, eiga ir rizikos sveikatai laipsnis yra skirtingi. Sveikatos sprendimų centro „Antėja“ šeimos gydytoja Agnieška Ieva Banaitė pabrėžia, kad svarbu suprasti, kuo jautrumas maistui ir alergija skiriasi, kaip jas atpažinti, kada verta atlikti tyrimus ir kaip tinkamai elgtis, jei dėl šių būklių kyla įtarimų.
Lyja? Ne bėda - grilio patiekalų skoniu galima mėgautis ir namuose! A. Šimulynas dalijasi kubietiško sumuštinio su kiauliena receptu...
Lietuviai šią vasarą atrado Graikijos salas - saulė, istorija ir puikus maistas pasiekiama vienu skrydžiu. Štai kelios salos jūsų atostogoms.
Šiuolaikinėje visuomenėje maisto gaminimo tradicijos ir iš kartos į kartą perduodamų receptų papročiai nyksta – jaunoji karta vis rečiau žino senelių receptus, bendra maisto ruoša ir valgymas kartu tampa retu reiškiniu, o greitas maistas ir modernūs mitybos įpročiai tradicijas stumia į užmarštį.
Pilvo pūtimas – vienas nemaloniausių pojūčių, kuris gali sugadinti net ir geriausią dieną. Įsitempęs pilvas, nepatogus spaudimas, gurgimas, o kartais net ir skausmas – visa tai patiria daugybė žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties. Nors dažniausiai kaltiname netinkamą maistą, iš tiesų pilvo pūtimas gali kilti dėl labai įvairių ir kartais netikėtų priežasčių.
Virtuvės šefas Dainius Špakauskas dalinasi trijų gradžių patiekalų receptais artėjančiam ilgajam savaitgaliui.
Kaip sveikais pristatomų maisto produktų pakuotės formuoja mūsų pasirinkimus? Kauno technologijos universiteto Komunikacijos ir informacijos valdymo technologijų studentės atliktas tyrimas padeda suprasti, į kokius pakuotės elementus potencialūs vartotojai atkreipia daugiausia dėmesio.
Vasaros maistas - ar jis tavo odos draugas, ar priešas? Sužinok, kurie produktai padeda odai švytėti, o kurie lemia spuogus ir bėrimus...
Visame pasaulyje vis daugiau diskutuojant apie organizmui palankią, subalansuotą mitybą, žarnyno mikroflorą ir jos disbalanso poveikį sveikatai, vis dažniau atsigręžiama į probiotikus bei jų turinčius produktus.
Fondiu – tai ne tik gurmaniškas patiekalas, bet ir puikus būdas sukurti ypatingą, jaukią atmosferą romantiškai vakarienei.