NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Žinok daugiau nei draugė: patys bjauriausi patiekalai pasaulyje

Žinok daugiau nei draugė: patys bjauriausi patiekalai pasaulyje

Maistas visame pasaulyje – labai skirtingas. Kiekviena tauta ar net regionas turi savo mėgstamus tradicinius patiekalus.

Ar kada esi valgiusi vėdarų? Ne bulvinių, o kraujinių, mėgstamų Žemaitijoje? Šis tradicinis lietuvių valgis – tai iškeptos kiaulės žarnos, prigrūstos kruopų, sumaišytų su kiaulės krauju. Taip… Ne kiekvienas jų drįsta paragauti… Bet pasaulyje yra kur kas keistesnių valgių!

Keptus tarantulus Kambodžoje žmonės pradėjo valgyti iš bado. O šiais laikais jie laikomi tikru skanumynu.

Shutterstock nuotr.

Vietname žmonės tiki, kad vyras gaus stiprybės, jei suvalgys dar plakančią kobros širdį.

Užtenka vieno netikslaus judesio darinėjant fugu, kad ši žuvis taptų nuodinga! Todėl patiekalus iš fugu ruošia tik išmokyti specialistai. O valgo tik drąsuoliai… Arba kvailiai…

Shutterstock nuotr.

Nenustebk, jei Kinijos ar Japonijos parduotuvėje išvysi didžiulę žuvies akį. Tai tuno akis, valgoma kepta su ryžiais ir sojų padažu. Sakykite, padavėjau, kodėl mano maistas į mane spokso?

Shutterstock nuotr.

Per metus Prancūzijoje suvalgoma apie 500 milijonų sraigių! Po 7,5 sraigės kiekvienam gyventojui, netgi kūdikiui.

Pietryčių Azijoje ir Filipinuose delikatesu laikomas balutas – pusiau išsivystęs virtas anties kiaušinis. Fui, fui, fui!

Shutterstock nuotr.

Hagis – tradicinis škotų patiekalas. Tai avies skrandis, prikimštas maltos avies širdies, plaučių, kepenų ir inkstų.

Shutterstock nuotr.

Senovės actekai itin mėgo skruzdžių lervas. Šiuo metu Meksikoje už kilogramą šių lervų gali tekti sumokėti 90 eurų.

Shutterstock nuotr.

Amerikiečių kompanija „Hotlix“ jau 25 metus gamina saldumynus su vabzdžiais, kirmėlėmis ir skorpionais. Gal čiulpinuko su skruzdėlėmis?

Australijoje valgoma kengūriena laikoma pačia liesiausia ir sveikiausia mėsa.

Supuvusių kiaušinių kvapas nėra malonus, tačiau Kinijoje tikru gardėsiu laikomi šimtamečiai kiaušiniai. Iš tikrųjų jie brandinami tik 10 mėnesių, tačiau dvokia taip, lyg būtų sugedę prieš šimtmetį.

Shutterstock nuotr.

Nors varlių šlaunelės yra prancūzų skanumynas, daugiausia jų eksportuoja Japonija.

Shutterstock nuotr.

Kinijoje labai mėgstamas užkandis yra marinuotos ir keptos vištų kojos.

Shutterstock nuotr.

„Kopi Luwak“ – tai brangiausia pasaulyje kava. Ji gaminama iš… į katę panašaus palminio musango išmatų, kuriose slepiasi apvirškintos kavos pupelės. Už puodelį tokios kavos galima sumokėti iki 90 eurų.

Shutterstock nuotr.

Kinai tiki, kad valgydamas kregždžių lizdų sriubą žmogus išliks jaunas, stiprus ir sveikas. O šie lizdai susukti ne iš šakų ar lapelių, o iš paukščių seilių…

Daugiau įdomybių rasi knygoje:

Mano išsaugoti straipsniai