Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Daugeliui tai – būtinas ryto ritualas, energijos šaltinis ar tiesiog malonumas, be kurio sunku įsivaizduoti dieną.
kava
Naujausias
Kai termometras nebesileidžia žemiau +25, net didžiausi kavos mėgėjai ima svajoti apie kažką šalto, gaivinančio ir, žinoma, su kofeino doze.
Ieškote paprasto, pigaus ir sveikesnio recepto saldžiam kąsneliui prie kavos ar arbatos? Šie naminiai varškės sausainiai be miltų ir sviesto – puikus pasirinkimas!
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių ieško natūralių, sveikesnių kavos alternatyvų. Vienas iš populiariausių pasirinkimų – cikorijų kava. Ji gaminama iš skrudintų ir maltų cikorijų šaknų, o savo skoniu primena tradicinę kavą, nors neturi kofeino.
Puodelis kvapnios, šviežios kavos – tai ne tik rytinis ritualas, bet ir malonus momentas sau. Tačiau kartais net brangi kava ar moderni kavinė neprilygsta tam, ką galima pasigaminti... namuose!
Išgėrus puodelį kavos, dažniausiai be pagalvojimo išmetame likusius kavos tirščius. Tačiau ar žinojote, kad šis tamsus, aromatingas likutis gali būti tikras pagalbininkas ne tik buityje, bet ir grožio rutinoje ar sode?
Atšilus orams daugelis kavos entuziastų kasdienį įprotį paįvairina šaltos kavos versijomis – norisi atgaivos ar mažam vasaros nuotykiui prilygstančių naujų skonių.
Norint namuose pasimėgauti šviežiai sumalta kava, visai nebūtina turėti brangaus kavos ruošimo aparato – pasaulį užkariavęs prancūziškas kavos ruošimo paprastumas, turkiškos tradicijos ar itališkas išradingumas leis mėgautis turtingu kavos skoniu ir užburiančiu aromatu.
Rytas. Skubėjimas, vos spėji įlipti į kelnes, o pirmas dalykas – kava. Vieniems – tai įprotis, kitiems – „pusryčiai puodelyje“.
Ar išgėrę rytinę kavą susimąstote, kur keliauja kavos tirščiai? Dauguma jų tiesiog atsiduria šiukšliadėžėje, tačiau vis dažniau pasigirsta patarimų juos naudoti kaip trąšą sode ar gėlyne.
Įsivaizduokite vietą, kur rytai prasideda aromatingos kavos ar šviežiai spaustų apelsinų sulčių gurkšniu, o dienos teka mėgaujantis Viduržemio jūros bangomis ir šiltu, auksiniu smėliu.
Aukštas cholesterolio kiekis – viena pagrindinių širdies ir kraujagyslių ligų priežasčių. Dažnai manome, kad jį kelia tik riebūs kepsniai ar greitasis maistas, tačiau cholesterolio lygį kraujyje gali padidinti ir kai kurie, atrodytų, visai nekalti produktai.