NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI

3 tiramisu gaminimo būdai: apsilaižysite pirštus

Tiramisu – vienas iš garsiausių itališkų desertų, garsėjantis savo švelniu kavos ir maskarponės sūrio skoniu. Jo pavadinimas reiškia „pakelk mane į viršų“, o jo lengva tekstūra ir unikalus skonis iš tiesų suteikia malonumo. Tradicinis tiramisu yra gaminamas su kava mirkytomis biskvito lazdelėmis, maskarponės kremu ir kakavos milteliais, tačiau egzistuoja ir daugybė kitų skanių variantų. Šiame straipsnyje aptarsime tris skirtingus tiramisu gaminimo būdus: klasikinį, uogų tiramisu ir šokoladinį tiramisu.

Tiramisu
La maistas

1. Klasikinis tiramisu

Klasikinis tiramisu – tai originalus itališkas desertas, kurio pagrindą sudaro paprasti, tačiau puikiai derantys ingredientai.

Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml stiprios kavos (pageidautina espresso)
  • 3 dideli kiaušinių tryniai
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 150 g savoiardi sausainių (biskvitinių lazdelių)
  • Kakavos milteliai pabarstymui

Gaminimas:

  1. Kavos paruošimas: pirmiausia paruoškite stiprią kavą ir leiskite jai atvėsti.
  2. Kremo paruošimas: plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Atskirame dubenyje plakite grietinėlę, kol ji sutirštės, tada atsargiai įmaišykite maskarponę.
  3. Kombinavimas: atsargiai sumaišykite trynius su maskarpone ir grietinėle, kad susidarytų vientisa masė.
  4. Sluoksniavimas: įmerkite kiekvieną sausainį į kavą ir klokite į norimą indą vienu sluoksniu. Užtepkite kremo sluoksnį ant sausainių ir pakartokite, kol viską sunaudosite.
  5. Pabaiga: pabaigoje tiramisu viršų pabarstykite kakavos milteliais ir palikite šaldytuve bent 4–6 valandoms arba per naktį, kad skoniai susijungtų.

Šis klasikinis tiramisu yra lengvas ir kreminis, su sodriu kavos ir kakavos skoniu. Jis puikiai tinka šventėms ar tiesiog pasilepinti ypatingą vakarą.

2. Uogų tiramisu

Šis tiramisu variantas puikiai tiks vasarai, kai norisi gaivesnio ir lengvesnio deserto. Uogų tiramisu suteikia šviežumo, o jo spalvingas vaizdas patiks visiems smaližiams.

Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 200 g šviežių uogų (pvz., braškių, aviečių ar mėlynių)
  • 150 g savoiardi sausainių
  • Šlakelis apelsinų sulčių arba uogų sirupo sausainiams mirkyti
  • Šviežių uogų papuošimui

Gaminimas:

  1. Kremo paruošimas: pirmiausia plakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite ją su maskarpone ir cukrumi, kol kremas taps vientisas.
  2. Sausainių mirkymas: paruoškite šviežių uogų sirupą arba šlakelį apelsinų sulčių. Įmerkite sausainius ir klokite į indą.
  3. Sluoksniavimas: užtepkite kremo sluoksnį ant sausainių, tada uždėkite šviežių uogų sluoksnį. Pakartokite sluoksnius iki galo.
  4. Pabaiga: viršų papuoškite likusiomis uogomis ir palikite šaldytuve bent keletą valandų, kad tiramisu sutvirtėtų ir įsigertų skonio.

Uogų tiramisu yra lengvas ir gaivus, puikiai tinkantis vasaros dienoms ar kaip desertas po sočios vakarienės.

3. Šokoladinis tiramisu

Jei esate šokolado gerbėjas, šis tiramisu variantas jus sužavės. Šokoladinio tiramisu skonis yra sodrus ir intensyvus, suteikiantis įspūdį kiekviename kąsnelyje.

Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 150 g tamsaus šokolado (ištirpinto)
  • 200 ml kavos (galima sumaišyti su šokolado likeriu)
  • 150 g savoiardi sausainių
  • Kakavos milteliai arba šokolado drožlės papuošimui

Gaminimas:

  1. Šokolado paruošimas: ištirpinkite tamsų šokoladą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  2. Kremo paruošimas: plakite grietinėlę iki standumo, tada įmaišykite maskarponę, cukrų ir ištirpintą šokoladą. Kruopščiai maišykite, kol kremas taps vientisas ir šokoladinis.
  3. Sausainių mirkymas: paruoškite kavą (galite įdėti šlakelį šokolado likerio) ir įmerkite sausainius, klokite į indą.
  4. Sluoksniavimas: užtepkite kremo sluoksnį ant sausainių, pakartokite, kol sunaudosite visą kremą ir sausainius.
  5. Pabaiga: viršų apibarstykite kakavos milteliais arba šokolado drožlėmis. Šaldykite bent kelias valandas, kad sustingtų ir visi skoniai susijungtų.

Šokoladinis tiramisu yra sodrus ir intensyvus, tad puikiai tinka tiems, kurie mėgsta tamsų šokoladą ir desertus su charakteriu.

Mano išsaugoti straipsniai