Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Baklažanai
Baklažanai . Shutterstock

3 baklažanų patiekalai, kurie nustebins net didžiausius gurmanus!

Baklažanas – daržovė, kuri dažnai nepelnytai nuvertinama. Jo subtilus skonis ir gebėjimas sugerti prieskonius leidžia iš jo sukurti pačius įvairiausius patiekalus – nuo paprastų užkandžių iki įspūdingų vakarienės receptų. Be to, baklažanuose gausu skaidulų, vitaminų bei mineralų, jie mažai kaloringi, todėl puikiai tinka sveikai mitybai.

1. Kepti baklažanų griežinėliai su česnaku ir žolelėmis

Ingredientai:

  • 2 vidutiniai baklažanai
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos, pipirų
  • sauja petražolių ar kalendros

Gaminimas:

  1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15 min., kad ištrauktų kartumą.
  2. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Aptepkite aliejumi, pabarstykite pipirais ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje, kol suminkštės.
  4. Patiekdami pabarstykite smulkintu česnaku ir žalumynais.

Rezultatas: kvapnūs, minkšti, tačiau lengvai traškūs griežinėliai – puikus garnyras ar užkandis.

Baklažanai
Baklažanai . Shutterstock

2. Baklažanų troškinys su daržovėmis (ratatouille)

Ingredientai:

  • 1 baklažanas
  • 1 cukinija
  • 1 paprika
  • 2 pomidorai
  • 1 svogūnas
  • alyvuogių aliejus
  • druska, pipirai, Provanso žolelės

Gaminimas:

  1. Visas daržoves supjaustykite griežinėliais.
  2. Kepimo formoje sluoksniuokite baklažaną, cukiniją, papriką ir pomidorus.
  3. Užbarstykite smulkinto svogūno, užpilkite alyvuogių aliejaus.
  4. Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis.
  5. Kepkite orkaitėje 180 °C apie 40 min.

Rezultatas: aromatingas, spalvingas troškinys, puikiai tinkantis tiek prie mėsos, tiek kaip vegetariškas pagrindinis patiekalas.

3. Įdaryti baklažanai su sūriu

Ingredientai:

  • 2 baklažanai
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 150 g pomidorų (konservuotų ar šviežių)
  • 100 g tarkuoto sūrio (mocarela, čederis ar feta)
  • alyvuogių aliejus
  • prieskoniai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Baklažanus perpjaukite išilgai, išskobkite minkštimą.
  2. Minkštimą supjaustykite ir pakepinkite su svogūnu, česnaku, pomidorais.
  3. Įmaišykite pusę sūrio, pagardinkite prieskoniais.
  4. Įdarykite baklažanus, užbarstykite likusiu sūriu.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min.

Rezultatas: sotus, gardus ir sūriu kvepiantis patiekalas, tinkantis net svečiams pavaišinti.