PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Agurkų konservavimas
Agurkų konservavimas / Shutterstock

5 geriausi silpnai raugintų agurkų receptai: traškūs, kvapnūs ir paruošiami vos per kelias dienas

Silpnai rauginti agurkai – tikra vasaros klasika. Vos lengvai fermentuoti, jie išsaugo gaivų agurko skonį, įgyja malonų rūgštumą, o gerai parinkti prieskoniai paverčia juos puikiu užkandžiu prie grilio patiekalų ar tiesiog prie šviežios duonos riekės su sviestu.

Jei norite išmėginti skirtingus skonius, kviečiame išbandyti TOP 5 silpnai raugintų agurkų receptus, kuriuos lengvai pasiruošite namuose. Visi jie patikrinti ir mylimi dėl savo paprastumo, traškumo ir greito rezultato – pirmuosius agurkus galėsite skanauti jau po 2–3 dienų!

1. Klasikiniai silpnai rauginti agurkai su krapais

Ingredientai:

  • 1 kg mažų agurkų
  • 2–3 skiltelės česnako
  • Krapų šakelių su sėklomis
  • 1 l vandens
  • 1 v. š. druskos
  • Juodųjų pipirų žirnelių

Gaminimas:
Agurkus nuplaukite, galite trumpam pamirkyti šaltame vandenyje. Į stiklainį dėkite sluoksniais krapus, česnakus ir agurkus. Užvirinkite sūrymą iš vandens ir druskos, atvėsinkite ir užpilkite agurkus. Uždengę dangteliu, palaikykite kambario temperatūroje 2–3 dienas.


2. Švelniai aštresni agurkai su čili

Ingredientai:

  • 1 kg agurkų
  • 1 mažas čili pipiras (arba pagal skonį)
  • 2 skiltelės česnako
  • Krapų, petražolių arba kalendros
  • 1 l vandens
  • 1 v. š. druskos

Gaminimas:
Agurkus, česnaką ir prieskonius sudėkite į stiklainį. Pridėkite griežinėliais supjaustyto čili. Užpilkite atvėsintu sūrymu. Po 2 dienų ragaukite – skonis bus gaivus, bet su subtilia aštria nata.

Rauginti agurkai
Rauginti agurkai / Shutterstock

3. Silpnai rauginti agurkai su citrina ir medumi

Ingredientai:

  • 1 kg agurkų
  • 0,5 citrinos (pjaustytos griežinėliais)
  • 1 a. š. medaus
  • Krapų, česnako
  • 1 l vandens
  • 1 v. š. druskos

Gaminimas:
Šis receptas puikus tiems, kas ieško švelnesnio ir šiek tiek salstelėjusio skonio. Citrina suteikia gaivumo, o medus – subalansuoja rūgštumą. Rekomenduojama laikyti 2–4 dienas, tada perkelti į šaldytuvą.


4. Rauginti agurkai su garstyčių sėklomis ir česnaku

Ingredientai:

  • 1 kg agurkų
  • 1 a. š. garstyčių sėklų
  • 3–4 skiltelės česnako
  • Lauro lapas
  • 1 l vandens
  • 1 v. š. druskos

Gaminimas:
Garstyčių sėklos suteikia malonų prieskoninį poskonį, o česnakai – tradicinį rauginių aromatą. Puikiai tinka prie mėsos patiekalų ar virtų bulvių. Šie agurkai tampa paruošti maždaug po 3 dienų.


5. Greito rauginimo agurkai be sūrymo (maišomi)

Ingredientai:

  • 1 kg agurkų
  • Krapų, česnako
  • 1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. cukraus
  • Šlakelis obuolių acto
  • Pipirų, jei mėgstate

Gaminimas:
Supjaustykite agurkus griežinėliais ar skersai. Sumaišykite su visais ingredientais dubenyje, uždenkite ir palaikykite šaldytuve 6–12 valandų. Tai – greičiausia silpnai raugintų agurkų versija, tinkama net ir paskutinės minutės užkandžiams.

Mano išsaugoti straipsniai