Blynai
Blynai

Blynai su varške: purūs, švelnūs ir visada pavykstantys

Kas rytą norisi pradėti nuo kažko jaukaus ir gardaus? Blynai su varške – vienas tų patiekalų, kuris niekada nepabosta. Šie blynai tarsi iš vaikystės – minkšti, kvapnūs ir sotūs. Puikiai tinka pusryčiams, savaitgalio vėlyviems pietums ar net desertui su uogiene bei grietine.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v. š. cukraus (galima reguliuoti pagal skonį)
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 4 v. š. miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Kepimui – aliejaus arba sviesto

Paruošimo trukmė: 25 minutės
Virtuvės tipas: lietuviška

Purūs blynai
Blynai su varške

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą.
    Varškę sudėkite į dubenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite šakute arba sutrinkite šaukštu iki vientisos masės.
  2. Įmaišykite kiaušinius.
    Į varškės masę įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite, kad tešla taptų puri.
  3. Įberkite miltus.
    Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti tiršta, bet lengvai maišoma – tokia, kad laikytųsi šaukšte, tačiau ne per kieta.
  4. Kepkite.
    Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus arba sviesto. Šaukštu dėkite tešlą ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blynai taps auksinės spalvos.
  5. Patiekite.
    Skanaus! Šiuos blynus gardinkite grietine, mėgstama uogiene, šviežiomis uogomis ar net medumi.

Patarimai, kaip blynai pavyks tobuli:

  • Jei norite dar puriau – atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite juos į tešlą pačioje pabaigoje.
  • Norite šiek tiek lengvesnės versijos? Pusę miltų pakeiskite avižų dribsniais arba pilno grūdo miltais.
  • Skonio variacijai – į tešlą įdėkite saujelę razinų, šlakelį citrinos sulčių arba truputį cinamono.

Maistinė vertė (100 g):

  • Kalorijos: ~190 kcal
  • Baltymai: 9 g
  • Riebalai: 6 g
  • Angliavandeniai: 24 g