Ieškote greitų, skanių ir sveikų salotų idėjos? Šios Gamink su Audrone burokėlių ir žirnelių salotos su lengvu jogurtiniu padažu taps tikru atradimu jūsų virtuvėje! Be majonezo, kupinos vitaminų, gaivios ir švelnios – jos puikiai tiks tiek prie pagrindinio patiekalo, tiek kaip lengva vakarienė ar net užkandis.
Ingredientai:
- 2–3 virti burokėliai
- 2–3 valg. šaukštai konservuotų žirnelių
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 raugintas arba marinuotas agurkas
- 3–4 valg. šaukštai natūralaus jogurto
- Žiupsnelis druskos (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Paruoškite daržoves:
Burokėlius nulupkite (jei dar nelupti) ir sutarkuokite šiaudeliais.
Svogūną smulkiai supjaustykite.
Raugintą ar marinuotą agurką sutarkuokite smulkia tarka. - Sujunkite ingredientus:
Į didesnį dubenį sudėkite tarkuotus burokėlius, žirnelius ir svogūną. - Paruoškite padažą:
Jogurtą sumaišykite su sutarkuotu agurku. Jei reikia – įberkite žiupsnelį druskos. - Sumaišykite salotas:
Jogurtinį padažą užpilkite ant daržovių ir gerai išmaišykite. - Patiekite:
Salotas galima valgyti iš karto, tačiau dar skaniau – šiek tiek pastovėjus šaldytuve.
Patarimas:
Neturite rauginto ar marinuoto agurko? Nesijaudinkite – salotas galite ruošti vien tik su jogurtu. Jos vis tiek bus gaivios ir gardžios!