Džiovintų grybų sriuba / Shutterstock
Džiovintų grybų sriuba / Shutterstock

Džiovintų grybų sriuba – puikiai tinka Kūčių stalui

Paskutinį kartą atnaujinta:

Džiovintų grybų sriuba – vienas aromatingiausių ir jaukiausių Kūčių patiekalų. Sodrus miško grybų kvapas, natūralus skonis ir paprasti ingredientai sukuria šventinę nuotaiką dar prieš sėdant prie stalo.

Ingredientai:

  • 50–70 g džiovintų miško grybų
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 morka
  • 2–3 šaukštai aliejaus (saulėgrąžų, rapsų ar kanapių)
  • 1–2 lauro lapai
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (nebūtina)
  • 1,5 l vandens
  • (nebūtina) sauja perlinių kruopų arba bulvė sotumui

Gaminimas:

  1. Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite 2–4 valandas (arba per naktį).
  2. Grybus nusausinkite, o mirkymo vandenį perkoškite – jo neišpilkite.
  3. Grybus smulkiai supjaustykite.
  4. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, kepkite, kol suminkštės.
  5. Sudėkite grybus, trumpai pakepinkite.
  6. Užpilkite perkoštu grybų vandeniu ir papildomai įpilkite vandens iki 1,5 l.
  7. Sudėkite lauro lapus, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies 30–40 min.
  8. Jei naudojate perlines kruopas ar bulves – sudėkite jas kartu su grybais.
  9. Prieš patiekimą paragaukite, jei reikia – pagardinkite pipirais.
Džiovintų grybų sriuba / Shutterstock
Džiovintų grybų sriuba / Shutterstock