NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
obuolių pyragas

Kaip panaudoti likusius obuolius? 5 paprasti receptai

Rudenį obuoliai dažnai užpildo mūsų virtuvę, tačiau kartais nežinome, kaip panaudoti likusius vaisius. Jei obuoliai pradeda prarasti savo šviežumą, tai nereiškia, kad jie netinkami naudoti. Šiame straipsnyje dalinamės 5 paprastais ir kūrybingais receptais, kurie padės panaudoti likusius obuolius ir išvengti maisto švaistymo.

1. Obuolių pyragas

Klasikinis obuolių pyragas – tai vienas iš geriausių būdų panaudoti obuolius. Šis receptas yra paprastas ir reikalauja tik kelių ingredientų.

Ingredientai:

  • 5–6 obuoliai (nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis)
  • 1 puodelis miltų
  • ½ puodelio cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 1 šaukštelis cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius.
  2. Įmaišykite kiaušinius ir ištirpintą sviestą, kad susidarytų tešla.
  3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją sudėkite obuolių riekeles.
  4. Užpilkite obuolius tešla ir pabarstykite cinamonu.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
obuolių pyragas

2. Obuolių čipsai

Traškūs ir saldūs obuolių čipsai – puikus užkandis, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai:

  • 4–5 obuoliai
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis cukraus (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. Sudėkite riekeles į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  3. Pabarstykite cinamonu ir, jei norite, cukrumi.
  4. Kepkite 90°C temperatūroje apie 2 valandas, kol riekelės taps traškios.

3. Obuolių kompotas

Obuolių kompotas – tai paprastas ir greitas būdas paversti obuolius skaniu gėrimu.

Ingredientai:

  • 6–8 obuoliai
  • 1 litras vandens
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 gvazdikėliai

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.
  2. Užpilkite vandeniu, pridėkite cukraus, cinamono ir gvazdikėlių.
  3. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių.
  4. Kompotą atvėsinkite ir patiekite šiltą ar šaltą.

4. Obuolių ir avižų pusryčių košė

Šis sveikas ir maistingas pusryčių patiekalas padės panaudoti obuolius ir pradėti dieną energingai.

Ingredientai:

  • 1 puodelis avižinių dribsnių
  • 2 puodeliai pieno arba augalinio gėrimo
  • 1 obuolys (sutarkuotas)
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis medaus

Gaminimo eiga:

  1. Avižinius dribsnius išvirkite piene.
  2. Pridėkite tarkuotą obuolį ir cinamoną, gerai išmaišykite.
  3. Patiekite su šlakeliu medaus.
avižos
Avižinė košė

5. Obuolių uogienė

Obuolių uogienė – puikus būdas išsaugoti obuolius ir naudoti juos ilgesnį laiką.

Ingredientai:

  • 1 kg obuolių (nulupkite ir supjaustykite kubeliais)
  • 500 g cukraus
  • 1 citrina (sultys)
  • 1 šaukštelis cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Sudėkite obuolius, cukrų ir citrinos sultis į puodą.
  2. Virkite ant mažos ugnies, kol obuoliai suminkštės.
  3. Pridėkite cinamoną ir maišykite, kol masė taps tiršta.
  4. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius.
Mano išsaugoti straipsniai