NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
silkės receptai
Naminė silkė

Kaip paruošti skanią naminę silkę: tradiciniai ir modernūs receptai

Silkė – tai neatsiejama daugelio švenčių dalis, kuri vertinama dėl savo universalumo ir skonio. Ši žuvis puikiai dera tiek su tradiciniais, tiek su moderniais ingredientais, todėl tampa tikru kulinariniu lobiu virtuvėje. Šiame straipsnyje pateikiame kelis klasikinius ir netikėtus silkės receptus, kurie tiks tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.


Tradiciniai silkės receptai

1. Silkė su svogūnais ir aliejumi

Ingredientai:

  • 500 g sūdytos silkės filė
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 100 ml augalinio aliejaus (pvz., saulėgrąžų arba alyvuogių)
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Silkės filė supjaustykite plonais gabaliukais.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.
  3. Į indą sluoksniuokite silkės gabalėlius ir svogūnų žiedus.
  4. Užpilkite aliejumi, pabarstykite pipirais.
  5. Palaikykite šaldytuve bent porą valandų, kad skoniai susimaišytų.

2. Silkė su burokėliais ir morkomis

Ingredientai:

  • 500 g silkės filė
  • 2 virti burokėliai
  • 1 virta morka
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 šaukštai grietinės
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Silkės filė supjaustykite gabaliukais.
  2. Burokėlius ir morką sutarkuokite stambia tarka.
  3. Svogūną supjaustykite smulkiai.
  4. Sumaišykite visas daržoves su grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Ant silkės gabaliukų dėkite grietinės ir daržovių mišinį.

Modernūs silkės receptai

3. Silkė su avokadu ir citrina

Ingredientai:

  • 300 g silkės filė
  • 1 prinokęs avokadas
  • 1 citrina
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis šviežių krapų

Paruošimas:

  1. Silkę supjaustykite gabaliukais.
  2. Avokadą nulupkite, sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite avokado masę su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  4. Silkės gabalėlius patiekite su avokado kremu ir pabarstykite krapais.

4. Azijietiško stiliaus silkė su sezamu

Ingredientai:

  • 400 g silkės filė
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis sezamų sėklų
  • Smulkiai pjaustyta čili paprika (pagal skonį)
  • Svogūnų laiškai papuošimui

Paruošimas:

  1. Silkės filė supjaustykite plonais gabaliukais.
  2. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų ir čili.
  3. Užpilkite mišinį ant silkės ir švelniai išmaišykite.
  4. Patiekdami pabarstykite sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais.

Patarimai, kaip paruošti tobulą silkę

  1. Silkę mirkykite: jei silkė yra per sūri, ją galite pamirkyti šaltame vandenyje arba piene, kad sumažintumėte sūrumą.
  2. Naudokite kokybiškus ingredientus: šviežios daržovės, geras aliejus ar prieskoniai – tai, kas pavers jūsų silkę dar skanesne.
  3. Palikite laiko skonių susijungimui: marinuota silkė ar patiekalai su padažu skaniausi po kelių valandų šaldytuve.
Mano išsaugoti straipsniai