Šis morkų tortas taps tikru atradimu – jis purus, sodraus skonio ir kupinas natūralaus saldumo. Puikiai tinka rudeniškiems savaitgaliams, šventėms ar net prie rytinės kavos puodelio.
Ingredientai (tortui, 20–22 cm formai):
Tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus (arba kokosų cukraus)
- 150 ml aliejaus (saulėgrąžų arba kokosų)
- 250 g smulkiai tarkuotų morkų
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. muskato riešuto (nebūtina, bet suteikia šilumos)
- Žiupsnelis druskos
- 50 g smulkintų graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina, bet labai tinka)
Kremui:
- 250 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g cukraus pudros
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- (nebūtina) keli lašai citrinos sulčių gaivumui

Gaminimo būdas:
- Paruoškite tešlą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Supilkite aliejų, išmaišykite. - Įmaišykite sausas sudedamąsias dalis.
Atskirkite dubenyje miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Įmaišykite į kiaušinių masę. - Sudėkite morkas ir riešutus.
Į tešlą suberkite tarkuotas morkas ir, jei norite, riešutus. Išmaišykite iki vientisos masės. - Kepkite.
Supilkite tešlą į sviestu pateptą formą. Kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes (iki įsmeigtas pagaliukas liks sausas). - Paruoškite kremą.
Mikseriu išplakite sviestą su cukraus pudra, tada įmaišykite kreminį sūrį ir vanilę. Plakite, kol kremas taps purus. - Sluoksniuokite ir dekoruokite.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į du sluoksnius, pertepkite kremu ir užtepkite viršų. Galite papuošti morkų drožlėmis, riešutais ar cinamono milteliais.







