Morkų tortas / Shutterstock
Morkų tortas / Shutterstock

Morkų tortas: drėgnas, purus ir skanesnis už bet kurį iš kepyklos!

Šis morkų tortas taps tikru atradimu – jis purus, sodraus skonio ir kupinas natūralaus saldumo. Puikiai tinka rudeniškiems savaitgaliams, šventėms ar net prie rytinės kavos puodelio.

Ingredientai (tortui, 20–22 cm formai):

Tešlai:

  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus (arba kokosų cukraus)
  • 150 ml aliejaus (saulėgrąžų arba kokosų)
  • 250 g smulkiai tarkuotų morkų
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • ½ a. š. muskato riešuto (nebūtina, bet suteikia šilumos)
  • Žiupsnelis druskos
  • 50 g smulkintų graikinių riešutų arba migdolų (nebūtina, bet labai tinka)

Kremui:

  • 250 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • (nebūtina) keli lašai citrinos sulčių gaivumui
Morkų tortas / Shutterstock
Morkų tortas / Shutterstock

Gaminimo būdas:

  1. Paruoškite tešlą.
    Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Supilkite aliejų, išmaišykite.
  2. Įmaišykite sausas sudedamąsias dalis.
    Atskirkite dubenyje miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Įmaišykite į kiaušinių masę.
  3. Sudėkite morkas ir riešutus.
    Į tešlą suberkite tarkuotas morkas ir, jei norite, riešutus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kepkite.
    Supilkite tešlą į sviestu pateptą formą. Kepkite 170 °C orkaitėje apie 40–45 minutes (iki įsmeigtas pagaliukas liks sausas).
  5. Paruoškite kremą.
    Mikseriu išplakite sviestą su cukraus pudra, tada įmaišykite kreminį sūrį ir vanilę. Plakite, kol kremas taps purus.
  6. Sluoksniuokite ir dekoruokite.
    Atvėsusį biskvitą perpjaukite į du sluoksnius, pertepkite kremu ir užtepkite viršų. Galite papuošti morkų drožlėmis, riešutais ar cinamono milteliais.