Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu: gardus desertas rudens vakarams

Ruduo – metas, kai namai kvepia obuoliais ir kepiniais. Jei norite išbandyti šiek tiek kitokį, saldesnį ir itin drėgną pyragą, siūlome pasigaminti obuolių pyragą su kondensuotu pienu. Jis nustebins savo švelniu skoniu ir sodria tekstūra – tobula derinys prie arbatos ar kavos puodelio.

Ingredientai:

  • 3–4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 skardinė (apie 380 g) saldinto kondensuoto pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Cinamono pagal skonį
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pabarstykite cinamonu ir atidėkite.
  2. Dubenyje suplakite kiaušinius su kondensuotu pienu, kol masė taps vientisa.
  3. Supilkite ištirpintą sviestą, įmaišykite vanilinį cukrų.
  4. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, tada suberkite į kiaušinių bei kondensuoto pieno masę.
  5. Tešlą švelniai išmaišykite, sudėkite obuolius.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite masę.
  7. Kepkite 180 °C temperatūroje 40–50 min., kol pyragas gražiai parus.

Patiekimo idėjos

  • Pyragą galite pabarstyti cukraus pudra arba cinamonu.
  • Patiekite su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais – gausite ypatingą desertą.
  • Jei norite mažiau saldaus varianto, dalį kondensuoto pieno pakeiskite natūraliu jogurtu.

Ar patiko straipsnis?