Jei rytais norisi kažko skanaus, bet kartu lengvo ir maistingo – šie purūs baltyminiai blyneliai yra puikus pasirinkimas. Jie be glitimo, be laktozės, be rafinuoto cukraus, tačiau kupini baltymų ir natūralaus saldumo. Receptą sukūrė sveikos gyvensenos puoselėtoja Lina Devawell, o blyneliai patiks tiek sportuojantiems, tiek visiems, kurie nori dieną pradėti energingai.
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 1 prinokęs bananas
- 2 kupini šaukštai begliutenių miltų
- 2 šaukštai avižinių dribsnių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 kaušelis kiaušinių proteino miltelių
- 50–100 ml migdolų pieno (priklausomai nuo norimo tirštumo)

Gaminimo eiga
1. Dubenyje sutrink bananą šakute, kol gausi vientisą masę.
2. Įmušk kiaušinį ir išmaišyk iki vientisos konsistencijos.
3. Suberk begliutenius miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir proteino miltelius.
4. Supilk apie 50 ml migdolų pieno ir išmaišyk. Jei tešla per tiršta, įpilk dar 30–50 ml, kol pasieksi norimą tirštumą.
5. Ant nelipnios keptuvės įkaitink kelis lašus kokosų aliejaus ir kepk blynelius ant vidutinės ugnies po kelias minutes iš abiejų pusių. Jie turi tapti auksiniai ir purūs.
6. Patiek su savo mėgstamais priedais: uogomis, augaliniu jogurtu, riešutų sviestu ar natūraliu sirupu.
Gausi minkštus, purius, maistingus ir baltymais praturtintus blynelius, kurie tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui po treniruotės. Tai puikus būdas pasilepinti ir kartu suteikti kūnui aukštos kokybės maistinių medžiagų – be glitimo, be laktozės ir be kaltės jausmo.






