Čeburekai / Shutterstock
Čeburekai / Shutterstock

Skanūs naminiai sultingi čeburekai: receptas, kuris pavyks kiekvienam

Čeburekai – tai vienas iš tų patiekalų, kurio niekada nesinori pirkti parduotuvėje, nes namuose pagaminti jie būna kur kas skanesni. Plona, traški tešla ir sultingas įdaras – štai dėl ko jie tokie populiarūs. Pasidalinsime paprastu receptu, kaip išsikepti tikrai gardžius ir sultingus čeburekus savo virtuvėje.

Reikės:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 250 ml šilto vandens
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
  • ½ arbat. šaukštelio cukraus

Įdarui:

  • 400 g maltos kiaulienos ar jautienos (galima maišyti)
  • 1 didelio svogūno (smulkiai supjaustyto arba sutarkuoto)
  • 100 ml vandens arba sultinio (kad įdaras būtų sultingas)
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelio smulkintų petražolių ar krapų (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Gaminimas:

1. Tešla

  1. Miltus suberkite į dubenį, įmaišykite druską ir cukrų.
  2. Supilkite šiltą vandenį su šaukštu aliejaus.
  3. Užminkykite vientisą, minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.
  4. Uždenkite maistine plėvele ar rankšluosčiu ir palikite pailsėti bent 30 minučių.

2. Įdaras

  1. Maltą mėsą sumaišykite su svogūnu.
  2. Įpilkite vandens arba sultinio – būtent tai suteiks čeburekams sultingumo.
  3. Pagardinkite druska, pipirais ir žalumynais.

3. Formavimas

  1. Iš pailsėjusios tešlos atplėškite gabaliuką ir iškočiokite ploną apskritimą (apie 2 mm storio).
  2. Ant vienos pusės dėkite šaukštą įdaro, paskirstykite jį plonai, palikdami kraštus tuščius.
  3. Užlenkite kitą tešlos pusę ir kruopščiai užspauskite kraštus (galite naudoti šakutę).
Čeburekų gaminimas
Čeburekų gaminimas / Shutterstock

4. Kepimas

  1. Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus.
  2. Čeburekus kepkite vidutinio stiprumo kaitroje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
  3. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.