Čeburekai – tai vienas iš tų patiekalų, kurio niekada nesinori pirkti parduotuvėje, nes namuose pagaminti jie būna kur kas skanesni. Plona, traški tešla ir sultingas įdaras – štai dėl ko jie tokie populiarūs. Pasidalinsime paprastu receptu, kaip išsikepti tikrai gardžius ir sultingus čeburekus savo virtuvėje.
Reikės:
Tešlai:
- 500 g miltų
- 250 ml šilto vandens
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 arbat. šaukštelio druskos
- ½ arbat. šaukštelio cukraus
Įdarui:
- 400 g maltos kiaulienos ar jautienos (galima maišyti)
- 1 didelio svogūno (smulkiai supjaustyto arba sutarkuoto)
- 100 ml vandens arba sultinio (kad įdaras būtų sultingas)
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Žiupsnelio smulkintų petražolių ar krapų (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
Gaminimas:
1. Tešla
- Miltus suberkite į dubenį, įmaišykite druską ir cukrų.
- Supilkite šiltą vandenį su šaukštu aliejaus.
- Užminkykite vientisą, minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.
- Uždenkite maistine plėvele ar rankšluosčiu ir palikite pailsėti bent 30 minučių.
2. Įdaras
- Maltą mėsą sumaišykite su svogūnu.
- Įpilkite vandens arba sultinio – būtent tai suteiks čeburekams sultingumo.
- Pagardinkite druska, pipirais ir žalumynais.
3. Formavimas
- Iš pailsėjusios tešlos atplėškite gabaliuką ir iškočiokite ploną apskritimą (apie 2 mm storio).
- Ant vienos pusės dėkite šaukštą įdaro, paskirstykite jį plonai, palikdami kraštus tuščius.
- Užlenkite kitą tešlos pusę ir kruopščiai užspauskite kraštus (galite naudoti šakutę).

4. Kepimas
- Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus.
- Čeburekus kepkite vidutinio stiprumo kaitroje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.