Kepta lašiša / Shutterstock
Kepta lašiša / Shutterstock

Šventiškai paprasta orkaitėje kepta lašiša su citrina ir žolelėmis

Šis patiekalas idealiai tinka Kūčių stalui: jis lengvas, aromatingas, paruošiamas vos per 20 minučių, o su „Lidl“ įsigyta šviežia lašiša gaminti dar paprasčiau. Svarbiausia lašišą kepti ne per ilgai, kad ji išliktų sultinga.

Reikės (4 porcijoms):

  • 600–800 g šviežios lašišos filė
  • 1 citrinos (pusės sultims, pusės griežinėliams)
  • 2–3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šviežių arba džiovintų krapų (tinka ir petražolės, čiobreliai)

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Lašišą lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius ir žoleles.

Kepkite 15–20 minučių, priklausomai nuo filė storio. Lašiša turi išlikti švelni ir sultinga.

Patiekite su bulvytėmis, ryžiais ar gaiviomis salotomis.

Kepta lašiša / Shutterstock
Kepta lašiša / Shutterstock