Rauginti kopūstai – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, puikiai pažįstama dar iš močiučių laikų. Tai ne tik gardus, bet ir labai sveikas produktas, kuris puikiai tinka žiemai ruoštis. Nors tradiciškai rauginti kopūstai ruošiami tik su druska ir morkomis, senieji Lietuvos kaimai turėjo dar vieną nepelnytai pamirštą receptą – raugintus kopūstus su obuoliais.
Kopūstai
Naujausias
Žiema – tai metas, kai norisi šiltų, sočių ir sveikų patiekalų. Sezoniniai produktai, tokie kaip moliūgai, burokėliai ir kopūstai, yra puikus pasirinkimas norint gaminti maistingus patiekalus.
Šaltasis metų laikas – tai metas, kai natūralūs, išsaugoti vasaros ar rudens gėrybių skoniai gali praturtinti mūsų racioną. Marinuoti ir rauginti produktai ne tik puikiai tinka įvairiems patiekalams, bet ir pasižymi nauda sveikatai – jie stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir suteikia organizmui svarbių vitaminų. Šiame straipsnyje pasidalinsime, kaip lengvai paruošti kopūstus, agurkus ir burokėlius žiemai.
Raugintos daržovės – tai ne tik tradicinis lietuviškas paveldas, bet ir viena naudingiausių sveikatai mitybos tendencijų.
Kopūstai – viena universaliausių ir sveikiausių daržovių, ypač populiari žiemos sezono metu. Jie ne tik maistingi, bet ir puikiai tinka įvairiems patiekalams: nuo sočių troškinių iki gaivių salotų ar fermentuotų produktų
Dažnai baigiantis žiemai ir prasidedant pavasariui daugelis jaučiasi daug prasčiau nei šiltuoju metu laiku, tad dažnai manoma, jog taip yra dėl vitaminų trūkumo. Gydytojas Valerijus Morozovas teigia, kad tai nėra šimtaprocentinė tiesa: dažnai dėl tingaus gyvenimo būdo ir prastos mitybos esame linkę kaltinti vitaminų trūkumą maiste, nors jei sveikatai palankiai ir įvairiai maitinamės, gauname reikalingų maisto medžiagų....