Net „sveikai“ skambantys produktai, kaip vaisių sultys, dažnai turi didelį cukraus kiekį. Tai padidina svorį ir sukelia kraujospūdžio šuolius.
Mityba
Naujausias
Kai kurie „nesveikais“ laikomi maisto produktai iš tiesų gali būti netgi naudingesni sveikatai, nei manėte iki šiol.
Svorio metimas – daugeliui svarbus tikslas, tačiau ne visada jis pasiekiamas taip greitai, kaip norėtųsi. Viena dažniausių priežasčių – netink
Karštomis vasaros dienomis aktyviai leidžiant laiką lauke, organizmas intensyviai prakaituoja netekdamas svarbių mineralų, ypač magnio. Nors magnis dažnai vadinamas „ramybės“ ar „atsipalaidavimo“ mineralu, jo vaidmuo yra kur kas platesnis ir gyvybiškai svarbus daugeliui organizmo funkcijų.
Daugelis svajoja greitai ir efektyviai atsikratyti papildomų kilogramų, tačiau ne visi žino, kad svarbiausia – ne drastiškos dietos, o tinkamas požiūris į mitybą, fizinį aktyvumą ir gyvenimo būdą.
Kepenys – vienas svarbiausių žmogaus organų, atsakingas už daugiau nei 500 gyvybiškai svarbių funkcijų. Jos filtruoja kraują, skaido toksinus, reguliuoja cukraus kiekį, kaupia vitaminus bei padeda virškinti riebalus.
Magnis – vienas svarbiausių mineralų žmogaus organizme. Jis dalyvauja daugiau nei 300 biocheminių reakcijų: padeda palaikyti nervų sistemos balansą, reguliuoja raumenų veiklą, stiprina kaulus ir net prisideda prie geresnio miego.
Joms svarbu ne tik ką valgo, bet ir kaip – stalas, pateikimas, nuotaika. Jos dažnai būna neapsisprendusios – vieną dieną pradeda sportuoti, kitą jau nebežino, ar verta.
Sveika oda prasideda nuo žarnyno sveikatos - prebiotikais turtinga mityba ne tik gerina virškinimą, bet ir gražina odą iš vidaus.
Sveikata prasideda nuo tinkamos mitybos ir vitaminų balanso. Deja, daugeliui moterų trūksta svarbių vitaminų, kurie lemia energiją, odos, plaukų ir nagų būklę bei bendrą savijautą.
Nors pilvo pūtimas dažnai siejamas tik su netinkama mityba, iš tiesų šis simptomas gali kilti ir nuo visiškai įprasto ir, atrodytų, sveiko maisto.
Nors agrastai ne tokie populiarūs kaip avietės ar mėlynės, jie – tikri vitaminų ir antioksidantų lobynai, verti sugrįžti į mūsų kasdienį mitybos racioną. Šios rūgštokos, bet sultingos uogos ne tik gaivina vasaros dienomis, bet ir padeda stiprinti imunitetą, gerinti virškinimą ir stabdyti senėjimo procesus.