Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, padedantis pradėti rytą su energijos pliūpsniu ir geros savijautos jausmu. Norint jaustis energingai visą dieną, svarbu pasirinkti maistingus pusryčius, kurie suteikia ilgalaikį sotumą ir visus reikalingus maisto elementus.
receptai
Ruduo – tai metas, kai gamta mums dovanoja gausybę šviežių, spalvingų ir maistingų daržovių. Šiuo metu ypatingai vertinami troškiniai, kurie ne tik šildo, bet ir leidžia mėgautis sezoninėmis gėrybėmis, derančiomis vienoje lėkštėje. Rudeniniai troškiniai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiems vakarienės vakarams su šeima. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliais patarimais ir receptais, kaip paruošti skanius ir maistingus rudeninius troškinius su sezoninėmis daržovėmis.
Ruduo yra puikus metas pasimėgauti gardžiais ir sveikais desertais, kuriuose gausu natūralių rudens gėrybių.
O gal išsikepam kugelio? Ši frazė vis dažniau skamba lietuvių namuose, prasidėjus pačiam bulvių derliaus pikui.
dr. Edita Gavelienė teigia, kad jei anksčiau sportuoti neteko, staiga pradėti intensyviai judėti nepatartina – vertėtų pirmiausia pasitikrinti sveikatą ir pasitarti su specialistais.
Gali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių.
Vaikų mityba yra ypatingai svarbi jų augimui ir vystymuisi, o tinkami užkandžiai gali padėti išlaikyti energijos lygį ir skatinti sveikus įpročius. Mokyklos dienos metu vaikai dažnai praleidžia daug energijos, todėl sveiki užkandžiai yra puiki priemonė, kad jie išliktų aktyvūs ir susikaupę. Sveiki užkandžiai turėtų būti ne tik maistingi, bet ir patrauklūs vaikams, kad jie norėtų juos valgyti su malonumu.
Kai orai atvėsta ir dienos tampa vis trumpesnės, nieko nėra maloniau nei šiltas puodelis aromatingos arbatos ar garuojantis karštas kokteilis rankose. Tokie gėrimai ne tik šildo, bet ir suteikia ypatingą jaukumo jausmą šaltomis rudens ir žiemos dienomis.
Ruduo – tai laikas, kai gamta dosniai dalijasi savo derliumi. Šis metų laikas yra puikus metas atnaujinti savo mitybos įpročius ir išbandyti sezoninius produktus, kurie ne tik yra skanūs, bet ir naudingi sveikatai.
Kai šis receptas išpopuliarėjo, šaldyti vaisiai tapo mada ir vienu pagrindinių vasaros skanėstų ingredientų.
Termometrų stulpeliams kylant organizmas praranda daug skysčių ir šią pusiausvyrą būtina atstatyti.
Iberijos, arba Pirėnų, pusiasalis pasižymi ne tik stulbinamais geografiniais paminklais, bet ir gilias istorines šaknis turinčiais kulinariniais šedevrais. Tai – begalės skirtingų rūšių kumpių, tyriausi alyvuogių aliejai, šviežios jūros gėrybės ir dar daugiau, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.