Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai paruošti skanią ir sočią vakarienę. Kreminė grietinėlės padažo tekstūra, minkšta vištiena ir pasigardžiavimui – parmezanas. Viskas paprasta, bet nepaprastai gardu!
Ingredientai (2–3 porcijoms)
- 250 g makaronų (geriausia – penne, fusilli arba tagliatelle)
- 300–400 g vištienos krūtinėlės
- 150 ml grietinėlės (30 %)
- 1 mažas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas sviesto
- 80–100 g parmezano sūrio (tinka ir kietasis lietuviškas)
- ½ arb. šaukštelio druskos
- ¼ arb. šaukštelio pipirų
- ½ arb. šaukšt. saldžiosios paprikos
- (nebūtina) žiupsnelis baziliko ar petražolių papuošimui
Gaminimas
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Išvirę nenuskalaukite, tiesiog nusunkite, palikite šiek tiek vandens nuo makaronų (apie 50 ml).
- Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite druska, pipirais ir saldžiąja paprika.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite vištieną ir apkepkite, kol taps auksinė.
- Į tą pačią keptuvę įdėkite smulkintą svogūną ir česnaką, trumpai pakepinkite, kol suminkštės.
- Supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį, maišykite. Jei padažas per tirštas – įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens.
- Suberkite pusę parmezano, išmaišykite, kad ištirptų padaže.
- Sudėkite makaronus į keptuvę, gerai išmaišykite, kad padažas juos pilnai padengtų.
- Patiekiant pabarstykite likusiu sūriu ir šiek tiek žolelių.






