Makaronai su vištiena ir grietinėle
Makaronai su vištiena ir grietinėle / Shutterstock

Dienos receptas: makaronai su vištiena ir grietinėle (greiti ir kremiški)

Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai paruošti skanią ir sočią vakarienę. Kreminė grietinėlės padažo tekstūra, minkšta vištiena ir pasigardžiavimui – parmezanas. Viskas paprasta, bet nepaprastai gardu!

Ingredientai (2–3 porcijoms)

  • 250 g makaronų (geriausia – penne, fusilli arba tagliatelle)
  • 300–400 g vištienos krūtinėlės
  • 150 ml grietinėlės (30 %)
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto
  • 80–100 g parmezano sūrio (tinka ir kietasis lietuviškas)
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • ¼ arb. šaukštelio pipirų
  • ½ arb. šaukšt. saldžiosios paprikos
  • (nebūtina) žiupsnelis baziliko ar petražolių papuošimui

Gaminimas

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Išvirę nenuskalaukite, tiesiog nusunkite, palikite šiek tiek vandens nuo makaronų (apie 50 ml).
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite druska, pipirais ir saldžiąja paprika.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite vištieną ir apkepkite, kol taps auksinė.
  4. Į tą pačią keptuvę įdėkite smulkintą svogūną ir česnaką, trumpai pakepinkite, kol suminkštės.
  5. Supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį, maišykite. Jei padažas per tirštas – įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens.
  6. Suberkite pusę parmezano, išmaišykite, kad ištirptų padaže.
  7. Sudėkite makaronus į keptuvę, gerai išmaišykite, kad padažas juos pilnai padengtų.
  8. Patiekiant pabarstykite likusiu sūriu ir šiek tiek žolelių.
Makaronai su vištiena ir grietinėle
Makaronai su vištiena ir grietinėle / Shutterstock