Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Jogurtinis padažas salotoms
Jogurtinis padažas salotoms / Shutterstock

Jogurtinis padažas salotoms – sveikesnė alternatyva majonezui

Majonezas ilgą laiką buvo vienas populiariausių salotų pagardų, tačiau vis dažniau žmonės ieško sveikesnių alternatyvų. Viena iš jų – natūralaus jogurto pagrindu gaminamas padažas. Jis ne tik lengvesnis ir mažiau kaloringas, bet ir suteikia salotoms gaivumo bei švelnaus skonio.

Kodėl verta rinktis jogurtinį padažą?

  • Mažiau kalorijų ir riebalų. Palyginti su majonezu, jogurtinis padažas yra kur kas lengvesnis, todėl tinka besirūpinantiems figūra.
  • Daugiau naudos organizmui. Natūraliame jogurte gausu baltymų, kalcio bei gerųjų bakterijų, padedančių virškinimui.
  • Universalumas. Jogurtinis padažas dera ne tik su daržovių salotomis, bet ir su mėsos, žuvies patiekalais ar užkandžiais.
  • Gaivus skonis. Jogurtas suteikia patiekalams lengvumo ir malonaus rūgštumo.
Jogurtinis padažas salotoms
Jogurtinis padažas salotoms / Shutterstock

Pagrindinis jogurtinio padažo receptas

Ingredientai:

  • 200 g natūralaus graikiško jogurto;
  • 1–2 skiltelės česnako (smulkiai sutrinto);
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • pusės citrinos sultys;
  • druska, pipirai pagal skonį;
  • kapotų žalumynų (krapų, petražolių ar svogūnų laiškų).

Paruošimas:
Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje, gerai išplakite šaukštu ar šluotele. Padažą galima laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Variacijos pagal skonį

  • Su garstyčiomis: įmaišykite šaukštelį dijoninių garstyčių – puikiai tinka prie vištienos salotų.
  • Su medumi: šiek tiek medaus suteiks padažui saldumo, derės prie vaisių salotų.
  • Su agurkais: tarkuotas šviežias agurkas pavers padažą gaiviu tzatziki tipo užkandžiu.
  • Su prieskoniais: pabandykite įmaišyti kario, paprikos ar kmynų – suteiks egzotiško skonio.

Kur dar panaudoti jogurtinį padažą?

  • Kaip užtepėlę prie daržovių lazdelių.
  • Kaip pagardą sumuštiniams vietoj majonezo.
  • Kaip marinatą mėsai ar žuviai prieš kepant.
Mano išsaugoti straipsniai