Pomidorų sriuba su ryžiais
Pomidorų sriuba su ryžiais

Pomidorų sriuba su ryžiais – klasikinis, šildantis patiekalas rudens vakarui

Ši pomidorų sriuba su ryžiais – ne tik gardi, bet ir labai maistinga. Ji puikiai tinka tiek lengvai vakarienei, tiek pietums, o jos skonis maloniai primena namų jaukumą. Sriuba lengva, tačiau soti, o ryžiai suteikia jai švelnumo ir tekstūros.

Ingredientai (4 porcijoms)

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 morka
  • 1 stiebelis saliero (nebūtina, bet suteikia aromato)
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 400 g konservuotų pomidorų (arba 4–5 švieži, nulupti ir susmulkinti)
  • 1 l daržovių sultinio (arba vandens su sultinio kubeliu)
  • ½ puodelio baltųjų ryžių
  • Žiupsnelis cukraus (subalansuoja rūgštumą)
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (baziliko, petražolių ar čiobrelių)
  • Šlakelis citrinos sulčių (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Paruošimo būdas

  1. Daržovių paruošimas.
    Svogūną, česnaką, morką ir salierą smulkiai supjaustykite.
  2. Kepinimas.
    Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet sudėkite morkas, salierus ir česnaką – kepkite dar 2–3 minutes, kol pasklis malonus aromatas.
  3. Pomidorų pagrindas.
    Įmaišykite pomidorų pastą ir konservuotus (ar šviežius) pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Virkite kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštės.
  4. Sultinys ir ryžiai.
    Supilkite daržovių sultinį, suberkite ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies apie 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
  5. Pabaigimas.
    Paragaukite – jei reikia, įdėkite dar šiek tiek druskos ar cukraus. Pabaigoje galite įlašinti truputį citrinos sulčių ir įmaišyti šviežių žolelių.
Pomidorų sriuba su ryžiais
Pomidorų sriuba su ryžiais

Ar patiko straipsnis?