Ši pomidorų sriuba su ryžiais – ne tik gardi, bet ir labai maistinga. Ji puikiai tinka tiek lengvai vakarienei, tiek pietums, o jos skonis maloniai primena namų jaukumą. Sriuba lengva, tačiau soti, o ryžiai suteikia jai švelnumo ir tekstūros.
Ingredientai (4 porcijoms)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 morka
- 1 stiebelis saliero (nebūtina, bet suteikia aromato)
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 400 g konservuotų pomidorų (arba 4–5 švieži, nulupti ir susmulkinti)
- 1 l daržovių sultinio (arba vandens su sultinio kubeliu)
- ½ puodelio baltųjų ryžių
- Žiupsnelis cukraus (subalansuoja rūgštumą)
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių (baziliko, petražolių ar čiobrelių)
- Šlakelis citrinos sulčių (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
Paruošimo būdas
- Daržovių paruošimas.
Svogūną, česnaką, morką ir salierą smulkiai supjaustykite. - Kepinimas.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūnus, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet sudėkite morkas, salierus ir česnaką – kepkite dar 2–3 minutes, kol pasklis malonus aromatas. - Pomidorų pagrindas.
Įmaišykite pomidorų pastą ir konservuotus (ar šviežius) pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus. Virkite kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštės. - Sultinys ir ryžiai.
Supilkite daržovių sultinį, suberkite ryžius. Virkite ant vidutinės ugnies apie 15–20 minučių, kol ryžiai suminkštės. - Pabaigimas.
Paragaukite – jei reikia, įdėkite dar šiek tiek druskos ar cukraus. Pabaigoje galite įlašinti truputį citrinos sulčių ir įmaišyti šviežių žolelių.
