Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Picos
Naminė pica

Savaitgalio receptas: naminė pica su šviežiomis daržovėmis

Savaitgaliai – tai laikas, kai norisi pasimėgauti skaniu maistu ir praleisti laiką su šeima ar draugais. Naminė pica yra puikus pasirinkimas, nes ją lengva pritaikyti pagal savo skonį, ji gali tapti šventės akcentu ar tiesiog jaukiu patiekalu vakarui.

Šis receptas – paprastas būdas iškepti gardžią, traškią picą su šviežiais daržovėmis, kurios suteikia tiek skonio, tiek spalvų. Nesvarbu, ar gaminsite vieni, ar kartu su vaikais, ši naminė pica garantuos puikią nuotaiką ir nepamirštamą skonio patirtį.

Ingredientai:

Picos pagrindui:
  • 250 g miltų
  • 150 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Picos padažui:
  • 200 g pomidorų padažo arba sutrintų pomidorų
  • 1 skiltelė česnako (susmulkinta)
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių arba bazilikų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
Papildai:
  • 1 raudonoji paprika (supjaustyta juostelėmis)
  • 1 mažas cukinijos gabalėlis (supjaustytas plonais griežinėliais)
  • 100 g pievagrybių (supjaustytų griežinėliais)
  • 1 mažas raudonasis svogūnas (supjaustytas griežinėliais)
  • 100 g špinatų lapelių
  • 150 g mocarelos sūrio (supjaustyto griežinėliais arba tarkuoto)
  • 50 g fetos sūrio (susmulkinto)
  • Alyvuogės pagal skonį
  • Šviežias bazilikas (papuošimui)
TESTAS: kokia pica esi tu?

Paruošimas:

1. Picos pagrindas:
  1. Mielių paruošimas: į šiltą vandenį įdėkite cukrų ir sausas mieles. Leiskite mielėms suaktyvėti maždaug 10 minučių, kol atsiras putos.
  2. Tešlos paruošimas: į dubenį suberkite miltus, druską ir alyvuogių aliejų. Įpilkite mielių vandens ir išmaišykite tešlą. Minkyti ją apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir minkšta. Uždengti ir palikti pakilti šiltai apie 1 valandą.
2. Padažo paruošimas:
  1. Keptuvėje šiek tiek pakepinkite česnaką alyvuogių aliejuje. Įpilkite pomidorų padažą, džiovintus raudonėlius ar bazilikus, druską ir pipirus pagal skonį. Troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
3. Picos ruošimas:
  1. Picos formavimas: pakilusią tešlą iškočiokite į apvalią arba stačiakampę formą, priklausomai nuo jūsų kepimo indo dydžio.
  2. Padažo tepimas: ant picos pagrindo tolygiai užtepkite paruoštą pomidorų padažą.
  3. Papildai: pirmiausia uždėkite mocarelos griežinėlius, po to tolygiai išdėliokite šviežias paprikas, cukiniją, pievagrybius, raudonąjį svogūną ir špinatų lapelius. Galiausiai pabarstykite fetos sūriu ir alyvuogėmis.
4. Kepimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
  2. Kepkite picą 12-15 minučių arba tol, kol tešla taps auksinė, o sūris išsilydys ir taps lengvai apskrudęs.
5. Patiekimas:
  • Išimkite picą iš orkaitės ir prieš patiekiant papuoškite šviežiais baziliko lapeliais. Supjaustykite ir mėgaukitės!
Mano išsaugoti straipsniai