Rudenį, kai prasideda intensyvus daržovių konservavimo sezonas, ne vienas prisimena lauro lapus. Tai – vienas universaliausių prieskonių, naudojamų nuo seniausių laikų.
lauro lapai
Naujausias
Lauro lapai daugeliui asocijuojasi su sriubomis ar troškiniais, tačiau ši prieskoninė žolelė turi ir gydomųjų savybių.
Natūralios priemonės vis dažniau grįžta į mūsų namus. Jos ne tik draugiškos aplinkai, bet ir saugios sveikatai, o kartu – veiksmingos.
Lauro lapai daugeliui asocijuojasi su aromatingais patiekalais, tačiau šis augalas nuo senų laikų laikomas ir stipriu simboliu. Senovės Graikijoje ir Romoje jis buvo siejamas su pergalėmis, garbe ir išmintimi – vainikai iš laurų puošdavo didvyrius bei poetus.
Lauro lapai – vienas seniausių prieskonių, nuo seno naudojamas tiek Viduržemio jūros, tiek lietuviškoje virtuvėje. Nors dažnai juos dedame „iš įpratimo“, šis prieskonis turi ypatingą aromatą, kuris gali suteikti patiekalams sodrumo ir gilumo.
Lauro lapai daugeliui pažįstami kaip kvapnus prieskonis sriuboms, troškiniams ar marinatams gardinti. Tačiau liaudies medicina juos naudoja kur kas plačiau – iš lauro lapų gaminamos arbatos, užpilai ir vonios, kurios gali padėti palengvinti įvairius negalavimus.
Šiais laikais, kai kosmetikos parduotuvėse netrūksta įvairiausių priemonių plaukams, vis daugiau žmonių atsigręžia į natūralias, laiko patikrintas priemones.
Kai kurie tyrimai rodo, kad lauro lapų aromatas gali pagerinti smegenų veiklą, atmintį ir susikaupimą. Tiesiog padėkite šviežią ar sausą lapą šalia darbo stalo arba naudokite kaip smilkalą.