Iš pradžių gaspačo buvo gaminama sutrinant duoną, česnaką, alyvuogių aliejų ir actą, dažnai su pomidorais. Tai buvo valstiečių sriuba, kurią karštais vasaros mėnesiais valgydavo ūkininkai. Šiais laikais – tai ir madingų vėlyvųjų pietų patiekalas, ir naminio meniu valgymas.
receptas
Atsitiktiniai
Botanikos moksle kokosai įvardijami kaip vaisiai, tačiau daugeliui šis maisto produktas žinomas kaip riešutas, kurį galima plačiai panaudoti įvairiems patiekalams gardinti.
Šie traškūs bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietine yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek vėlyviesiems pietums. Jie sujungia paprastų bulvių švelnų skonį su prabangia rūkyta lašiša ir gaivia grietine.
Sūrio pyragas yra vienas iš tų desertų, kuris niekada neatsibosta. Klasikinis, švelnaus skonio pyragas su kreminiu sluoksniu ir traškia sausainių plutele – tai gardus malonumas bet kokiai progai.
Nors lašišą dažniausiai kepame, o rūkyta arba sūdyta keliauja ant sumuštinukų, galima pasilepinti ir gardžiomis salotomis, kurios tikrai papuoš šventės ar savaitgalio stalą. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad apetitą sužadina ir teigiamas emocijas kelia spalvingas ir įvairiaskonis maistas lėkštėje – tokios yra šios lašišos salotos su mangais ir avokadu. ...
Dar vasarą programėlė „TikTok“ buvo pripažinta populiariausia pasaulyje – visai neseniai ji perkopė 2 milijardų parsisiuntimų ribą. Populiarumo ši programėlė susilaukia ir Lietuvoje, o joje kaip virusas išplitę populiariausi receptai netgi didina tam tikrų prekių pardavimus, rodo lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys....
Rudens sezono plaukai yra linkę prarasti blizgesį bei spindesį - taip plauką veikia šaltas oras, kuris jį sausiną bei skatina skilinėjimą. Praradusius savo grožį plaukus būtina atgaivinti!...
Ieškai kažko gardaus sekmadienio pietums? Puikus sočiosiųjų kesadilijų receptas iš tinklaraštininkės Karinos Kozmenaitės lūpų!...
Vynuogės – vienos saldžiausių uogų, todėl dažnai klaidingai manoma, kad jos visai nevertingos.
Keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius ne kartą yra sakęs, kad šašlykus drąsiai galėtume vadinti lietuvių nacionaliniu patiekalu. Tačiau ar tikrai iš kiaulienos nepaprastai gardžiai galima pagaminti tik juos?
Išsaugoti0Stengiamės laikytis sveikatai palankios mitybos principų, atsisakyti saldėsių ir kepinių, mažinti cukraus kiekį, bet kaip tyčia norisi ko nors skanaus....
Tiesa ar melas: „Kelias į vyro širdį eina per skrandį“? Jei turi vaikiną ir gamini nuostabius patiekalus, tikriausiai, gali pasakyti, kad kažkiek tiesos šitame posakyje yra. Bet nejaugi vien maisto pakanka užkariauti vaikino širdį? Kepsnys, bulvių košė, mišrainė – ir vaikinas tavo? Kam tuomet būtų reikalingos visos makiažo gudrybių pamokos? Flirtavimo patarimai? Tuo labiau, kad pasiruošusių pasipiršti vaikinų eilių prie virėjų kavinėse nesimatė....