Užkimimas – tai dažna problema, ypač šaltuoju metų laiku. Jis gali atsirasti dėl peršalimo, virusų, balso stygų nuovargio, alergijų ar net sauso oro. Nors dažniausiai balsas atsistato savaime, liaudiški metodai padeda procesą pagreitinti ir sumažinti diskomfortą.
Medus
Naujausias
Kai kosmetikos lentynos lūžta nuo buteliukų, serumų ir kremų, vis dažniau gręžiamės atgal – į tai, ką mums siūlo gamta.
Nors šiuolaikinė kosmetologija siūlo daugybę priemonių, kartais veiksmingą sprendimą galime rasti tiesiog savo virtuvėje.
Šiltas, kvapnus desertas, kuriame susilieja obuolių saldumas, riešutinis tahini kremiškumas ir subtili medaus nata.
Granola – tai traškių avižinių dribsnių, riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių mišinys, dažniausiai paskrudintas orkaitėje su šiek tiek medaus, sirupo ar aliejaus.
Medaus stiklainis spintelėje dažnai laukia, kol įsipilsime jo į arbatą peršalus. Tačiau šis natūralus, saldus stebuklas turi gerokai daugiau panaudojimo galimybių – tiek virtuvėje, tiek grožio rutinoje ar net buityje.
„Pelynų medus gamtoje neegzistuoja, pati sugalvojau šį žodžių derinį, jis man labai gražus“, – sako Edita Mildažytė. Sekmadienio vakarą Vilniaus valdovų rūmuose, restorane „Valdovai“, populiari žurnalistė, dokumentinių filmų kūrėja ir visuomenininkė pristatė atvirą ir intriguojančią savo biografinę knygą „Pelynų medus“. Kartu pristatyti ir Aisčio Mickevičiaus Editai sukurti kvepalai „Mildažytė“.
Ruduo – tai metas, kai norisi jaukumo, šilumos ir... kvapnaus pyrago, sklindančio po namus. O jei pyragas – tai būtinai su sezoniniais vaisiais!
Liaudies medicinoje nuo seniausių laikų egzistuoja receptai, kurie padėdavo išsaugoti sveikatą, grožį ir ilgaamžiškumą.
Kai norisi kažko ypatingo, bet nesinori leisti valandų virtuvėje – medaus ir riešutų desertas tampa tikru atradimu.
Rudens vėjai, lietūs ir pirmieji šalčiai kasmet atneša ne tik spalvotų lapų džiaugsmą, bet ir... peršalimo sezoną. Kosulys, gerklės skausmas, sloga – visa tai dažnai užklumpa netikėtai. Tačiau dar mūsų močiutės žinojo: geriausia apsauga – ne tabletė, o stiprus imunitetas, kurį galima palaikyti visiškai natūraliai.
Manuka medus – tai ne šiaip sau saldumo šaltinis, o vienas vertingiausių natūralių produktų pasaulyje, garsėjantis savo unikaliomis gydomosiomis savybėmis. Šis medus išgaunamas Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje iš manukos krūmo (lot. Leptospermum scoparium) žiedų.















