Kiekviena šeimininkė žino – išvalyti orkaitę nėra pats maloniausias darbas. Įsisenėję riebalai, pridegusio maisto kvapas ir sunkiai pasiekiami kampai gali atimti daug laiko bei jėgų. Tačiau gera žinia ta, kad orkaitę galima išvalyti be jokios chemijos, naudojant tik tai, ką greičiausiai jau turite savo virtuvėje. Štai vienas triukas, kurį žino tik patyrusios šeimininkės.
Reikės vos kelių paprastų ingredientų:
- 3 šaukštų sodos
- 2 šaukštų acto
- 1 šaukšto vandens (jei reikia, galima įpilti daugiau)
- (Pasirinktinai) kelių lašų citrinos sulčių arba eterinio aliejaus maloniam kvapui

Kaip valyti orkaitę be chemijos:
- Paruošk pastą.
Sumaišykite sodą su trupučiu vandens, kol gausite tirštą, bet lengvai tepamą masę. - Užtepkite ant nešvarių vietų.
Užtepkite pastą ant visų orkaitės sienelių, durelių ir grotelių. Venkite šildymo elementų. - Palikite veikti.
Leiskite mišiniui veikti mažiausiai 12 valandų arba tiesiog per naktį – taip soda suskaidys net įsisenėjusius riebalus. - Nuvalykite.
Kitą dieną paimkite drėgną šluostę ar kempinę ir nuvalykite sodos likučius. - Apipurkškite actu.
Įpurkškite šiek tiek acto ant paviršių – jis sureaguos su sodos likučiais, pašalins kvapus ir suteiks blizgesio. - Išdžiovinkite ir mėgaukitės švara!
Orkaitė bus švari, be jokių cheminių priemonių ir nemalonių kvapų.

Papildomas triukas – citrina nuo kvapų
Jeigu po kepimo orkaitėje liko nemalonus kvapas, pabandykite šį metodą:
- Į dubenį įpilkite vandens ir įdėkite pjaustytą citriną arba citrinos sultis.
- Įdėkite į orkaitę ir pašildykite apie 30 min. 120 °C temperatūroje.
- Citrinos garai panaikins kvapus ir atgaivins visą virtuvę.
Kodėl verta rinktis natūralų valymą?
- Jokios chemijos, todėl saugiau vaikams ir augintiniams.
- Ekologiška ir pigu – viską rasite savo spintelėje.