Nors gardžiausias vasaros desertas niekada nenusibosta, išdrįskite ledų paragauti su kitokiais, nei esame įpratę, priedais – tikrai nenusivilsite. O vasaros šventėms ar vaikų gimtadieniams galima pasiruošti didžiulį padėklą su įvairiais ledų pagardais: kiekvienas galės susikurti savo desertą.
Vasaros šventės be ledų – ne šventės
Vasaros šventės be ledų tiesiog neįsivaizduojamos. Originalių skonių mėgėjams siūloma įdėti kelis šaukštus vanilinių ledų į dailias taureles, užpilti geros kokybės alyvuogių aliejumi ir apibarstyti jūros druskos dribsniais – šis derinys nustebins net išrankiausius. Taip pat populiarūs vaisių gabaliukai ir balzamiko actas ant ledų, kurie suteikia neįprastų ir įdomių skonių.
Vaikų gimtadieniams puikiai tinka didelis padėklas su įvairių skonių ledais ir daugybe priedų: uogienėmis, vaisių gabalėliais, sirupu, pabarstukais, riešutais ir šokoladu – kiekvienas svečias gali susikurti savo mėgstamą desertą.

Kepti ledai
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
- Kelių rutuliukų mėgstamų ledų;
- puodelio nesaldžių kukurūzų dribsnių;
- kiaušinio;
- cukraus;
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
- Apvoliokite ledų rutuliukus dribsniuose, kad jie gerai jais pasidengtų.
- Sudėkite juos į lėkštę ir dėkite porai valandų į šaldymo kamerą.
- Išplakite kiaušinį, išvoliokite plakinyje sušalusius ledų rutuliukus ir dar kartą juos apvoliokite kukurūzų dribsniais. Tada vėl sudėkite juos į šaldymo kamerą kelioms valandoms (galite laikyti ilgiau, jei kepsite vėliau).
- Įpilkite į gruzdintuvę ar puodą aliejaus, jį įkaitinkite. Po vieną rutuliuką (nes jei sudėsite visus – atvės aliejus) leiskite juos į karštą aliejų, paskrudinkite, kol paruduos dribsniai. Ištrauktą iškart pavoliokite cukruje ir patiekite vienus ar su mėgstamais priedais.
Skanaus!